12.6.18

L’Ateneu Cooperatiu assessora en temes fiscals a més d’una setantena d’associacions de les Terres de l’Ebre


L'Ateneu Cooperatiu Terres de l'Ebre ha realitzat els últims mesos una sèrie de xerrades informatives arreu del territori amb l'objectiu d'assessorar associacions i entitats sense ànim del lucre en temes fiscals. En total s'han realitzat tres xerrades a Tortosa, a Alcanar i a Móra d'Ebre amb l'assistència d'unes 25 persones de diferents associacions en cadascuna de les sessions. Tot un èxit de convocatòria, que evidencia la preocupació de moltes d'aquestes associacions envers unes regles del joc que sovint desconeixen.

"Com entitats sense ànim de lucre, fiscalment reconegudes, gaudeixen d'una exempció de l'IVA pel que fa als rebuts de les quotes dels seus associats/des, però en prestar els seus serveis a la comunitat, estan realitzant una activitat econòmica i per tant estan sotmeses a la llei del IVA i de l'Impost de Societats", explica Carlos Lamote de Grignon Aranda, assessor fiscal de la firma ALC Assessors SCCL, entitat agregada de l'Ateneu Cooperatiu de les Terres de l'Ebre, i l'encarregat de fer aquestes xerrades. "És important que sàpiguen quines obligacions tenen. Així si mouen factures amb IVA estan obligades a fer la declaració trimestral, i en molts casos també estan obligades a dur una comptabilitat adaptada al codi de comerç i presentar l'impost de societats", afegeix Lamote de Grignon. Hi ha casos de tot tipus, des d'associacions de mares i pares que gestionen el servei de menjador d'una escola fins a associacions musicals que han de pagar les nòmines dels professors de l'escola de música. En alguns casos, quan l'activitat econòmica és més important que l'associativa, se'ls assessora sobre la possibilitat de donar el pas i convertir-se en societat cooperativa, forma societària que els permet continuar mantenint la seva condició de no tenir ànim de lucre.

Aquesta activitat d'assessorament a entitats i associacions del territori és un dels eixos centrals de l'Ateneu Cooperatiu de les Terres de l'Ebre que té com objectiu principal enfortir l'economia social i el cooperativisme al territori. Des de l'Ateneu Cooperatiu valorem molt positivament l'elevada participació el que demostra que hi ha una demanda important d'informació en aquests temes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.