25.6.18

L’Ateneu Cooperatiu ‘acompanya’ la creació d’un Escape Room a l’antiga llibreria Gavina d’Amposta

L'Ateneu Cooperatiu Terres de l'Ebre continua la seua tasca d'assessorament i de difusió de l'economia social i el cooperativisme al territori, una feina que està començant a donar els seus fruits. Així, s'acaba de constituir una nova cooperativa a les Terres de l'Ebre, integrada per tres sòcies que han reconvertit la mítica llibreria Gavina d'Amposta en un dels primers Escape Rooms del territori, on a diferència d'altres punts país encara no està gaire estesa aquesta pràctica.

L'Escape Room és una nova forma d'oci que consisteix en una mena de joc d'enigmes que es desenvolupa habitualment en una habitació o sala tancada i els jugadors tenen un temps limitat per resoldre'ls. En aquest cas, el joc es desenvoluparà a l'antiga llibreria Gavina, tancada fa uns anys per jubilació de la seua propietària, Clara Salvadó. De fet, ha estat la seua neboda Raquel Salvadó, una de les impulsores d'aquesta iniciativa, juntament amb Vanesa Bonfill i Sandra González. "És un espai de referència social i cultural que Amposta no podia deixar perdre", explica Raquel Salvadó que avança que la trama de l'Escape Room tindrà una relació directa amb l'antiga llibreria.

"No és el primer Escape Room que es gestiona a través d'una cooperativa", assenyala Sofia Arques, tècnica de l'Ateneu Cooperatiu Terres de l'Ebre, qui també destaca la gran diversitat de cooperatives. "Habitualment associem cooperatives amb món agrari, quan el ventall és molt ampli i fins i tot podem trobar iniciatives molt noves com aquesta", afegeix Arques, tot precisant que des de l'Ateneu, se'ls ha acompanyat sobretot en l'elaboració del pla d'empresa i en la creació de la cooperativa, en la part més econòmica i de tramitació. Aquesta és la primera cooperativa creada a través del programa CoopCrea de l'Ateneu Cooperatiu Terres de l'Ebre. I cal destacar que es tracta d'una iniciativa impulsada per tres noies joves que van marxar a estudiar fora i que han tornat per implantar-se al territori. Aquest retorn del talent és un dels aspectes que des de l'Ateneu es vol ajudar a implementar.

Totes tres sòcies han optat per aquesta forma de societat perquè creuen en l'economia social i perquè consideren que les jerarquies de les empreses perpetuen determinades relacions de poder que acaben limitant i fent més precari el món del treball.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.