20.6.18

Josep Bargalló: "El model d'escola catalana és un model d'èxit, tenim una escola excel·lent"

 


El conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló, ha recordat que "ho hem dit des del primer dia i ho direm cada dia: el model d'escola catalana és un model d'èxit, tenim una escola excel·lent". Ha afegit que "és d'èxit gràcies als mestres, al professorat, als equips directius i al diferent personal del Departament". El titular d'Ensenyament ha fet aquestes declaracions en seu parlamentària com a resposta a dues preguntes orals sobre la defensa dels docents i del model d'escola catalana en la primera sessió de control al Govern al Ple del Parlament.
 
Josep Bargalló ha assegurat que "sempre defensarem el professorat, sempre defensarem l'alumnat i sempre defensarem les famílies. I si hi ha tensió, que és lògic que n'hi hagi, el Departament té els instruments per solucionar-ho". En aquest sentit, el conseller d'Ensenyament ha denunciat que "el Govern de la Generalitat és la única autoritat educativa i reclamem que tot allò que passa a  les aules s'ha de solucionar als centres". "No acceptem ingerències externes al món educatiu" i "reclamem el màxim i absolut respecte als mestres", ha declarat Bargalló.
 
Durant la seva intervenció, Bargalló ha explicat que la setmana passada es va reunir a l'Institut el Palau de Sant Andreu de la Barca, convocat pel Síndic de Greuges, amb la direcció del centre, representants de la comunitat educativa i amb famílies denunciants a fiscalia i als jutjats. Ha destacat que l'objectiu va ser "expressar el suport del Departament als docents i també expressar el suport als alumnes que s'haguessin pogut sentir amb els seus drets alterats i reclamar que qui ha de dirimir els drets dels alumnes si van ser injustament alterats és el departament, no la fiscalia ni els jutjats". Així mateix, ha exposat que algunes de les famílies denunciants així ho van entendre.
 
Bargalló també ha parlat sobre l'aplicació del 155 en l'àmbit educatiu. Ha dit que "ha impedit que el Departament pogués parlar en públic i es fes una defensa clara" del model d'escola catalana però que "s'ha aconseguit en canvi que la feina diària a les nostres aules -i la feien dels alts càrrecs no cessats-, fes que els atacs al nostre sistema educatiu per tergiversar i reprimir i fer mal, no assolissin la seva fita".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.