14.6.18

Jordi Salvador critica el tracte que dóna el Consell de Seguretat Nuclear a les Terres de l’Ebre

El diputat republicà Jordi Salvador ha estat molt crític amb el Consell de Seguretat Nuclear (CSN) durant la votació de la ponència que recull les activitats realitzades durant l'any 2016, i que s'ha debatut a la Comissió d'Energia del Congrés. Salvador s'ha mostrat ' molt decebut pel tracte que dóna a les Terres de l'Ebre el Consell de Seguretat Nuclear'.

Salvador ha recordat  que a proposta seva el president del Consell de Seguretat Nuclear va visitar la zona nuclear d'Ascó per conèixer de primera mà les deficiències i mancances de mitjans i infraestructures a l'hora de poder aplicar el Pla d'Emergència Nuclear de Tarragona (PENTA).

Salvador ha criticat que  'després de més d'un any de la visita del president del Consell de Seguretat Nuclear, d'adquirir el compromís de fer alguna acció al respecte, i d'aprovar-se el Dictamen de la ponència del CSN que incorporava a proposta d'Esquerra les actuacions a fer, no s'ha donat cap resposta, ni s'ha fet res de res.

Les resolucions d'Esquerra incorporades a la ponència que no s'han executat demanaven implementar les actuacions necessàries per garantir i assegurar una cobertura de telefonia mòbil i senyal de Wi-Fi òptima als municipis ubicats a 10 quilòmetres de les centrals nuclears i també als nuclis de població situats en un radi de 20 quilòmetres.

D'altra banda, es demanava executar les inversions necessàries a la línia ferroviària R-15 per portar a terme de manera eficaç les funcions de concentració i evacuació de la població en cas d'emergència.

La tercera resolució instava a establir una nova subzona IIA amb els municipis que tenen els nuclis de població situats entre 10 i 20 quilòmetres de les centrals nuclears, facilitant-los els mateixos mecanismes de protecció que ja té a la seva disposició els municipis de la zona I.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.