12.6.18

Aubà demana la compareixença dels ministres Ribera i Ávalos per donar explicacions sobre el Castor i el desviament de vehicles de l’N-340 cap a l’AP-7

El senador Miquel Aubà ha registrat la demanda de compareixença de la ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, a la Comissió de Medi Ambient i Canvi Climàtic, perquè expliqui les accions que emprendrà per desmantellar el Castor i rescabalar la indemnització que es va pagar a Florentino Pérez. A més, també ha demanat la compareixença del ministre de Foment, José Luis Ábalos perquè expliqui quan es farà efectiu el desviament de vehicles des de la carretera N-340 cap a l'autopista AP-7, entre Peníscola i Vilafranca del Penedès.

A la ministra Ribera, el senador republicà li demanarà 'que expliqui en quin estat es troben els informes tècnics que havia d'haver encarregat el Govern espanyol per garantir que el procés de desmantellament del Castor no comportaria riscos mediambientals ni nous terratrèmols'. Aubà ha recordat que la Comissió d'Energia del Congrés va aprovar una Proposició no de Llei d'Esquerra Republicana, el passat mes de febrer, en què es fixava aquesta condició com a prèvia per clausurar i segellar els pous i desmantellar el Castor. També li reclamarà que 'fixi un calendari clar d'accions per fer efectiu el desmantellament de les instal·lacions, i que faci públics els estudis i informes pels quals l'anterior Govern va reconèixer una greu errada en el disseny del Castor'.
Aubà, a més, vol que la ministra 'expliqui com el Govern complirà la sentència del Tribunal Constitucional i rescabalarà a la ciutadania de la indemnització de 1.350,7 MEUR que es va pagar a l'empresa promotora del Castor, com també si hi pensen emprendre accions legals en contra'.
Un altre aspecte que preocupa al senador republicà és la manca d'accions per aturar la sinistralitat de l'N-340 a les Terres de l'Ebre i la resta de demarcació de Tarragona. 'Exigim, com a mesura més immediata i eficaç la gratuïtat de l'AP-7 a les nostres comarques. Fa mig any que esperem l'aplicació de les anunciades bonificacions per als vehicles que circulen entre els peatges de l'AP‑7 entre Peníscola i Vilafranca del Penedès, i el desviament obligatori dels camions de l'N-340 en aquests trams, però la negligència del PP ho ha fet impossible'.
Aubà demanarà al ministre de Foment, José Luis Ávalos, que expliqui quan i com s'aplicaran les mesures. Segons el senador, 'al ritme que anem, és possible que arribi el final de la concessió de l'autopista AP-7, l'any 2019, i encara estiguem igual. És una vergonya que els que més hem patit la sinistralitat de l'N-340 i que només podem tenir accés a una via ràpida si paguem haguem de veure com, mentre esperem una acció decidida i eficaç del Govern espanyol, es dediquen 4.000 milions per rescatar les autopistes radials de Madrid".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.