5.6.18

Aprovada l'ampliació de les instal·lacions de l'empresa Cerima Cherries a Tivissa


Imatge
En groc, proposta d'ampliació.
La Comissió territorial d'urbanisme de les Terres de l'Ebre ha aprovat definitivament avui el projecte d'ampliació de les instal·lacions agrícoles que l'empresa Cerima Cherries té a Tivissa (Ribera d'Ebre).
 
La companyia es dedica al conreu, manipulació, envasat i venda de cireres, amb camps a diversos municipis de les Terres de l'Ebre. Actualment, dona feina directa a 200 persones en la manipulació del producte i a unes 800 més en la recol·lecció.
 
L'empresa ha experimentat una forta demanda del seu producte, sobretot per a l'exportació, i preveu duplicar la producció. Així, la seva superfície de conreu ha passat de les 200 a les 350 hectàrees i les tones de cireres recol·lectades, de les 1.500 anuals a les 4.000. En paral·lel, l'empresa ha incrementat els llocs de feina, amb l'impuls econòmic que això suposa per a la zona.
 
Una nova nau i edifici d'oficines
 
És per això que la companyia projecta l'ampliació de les instal·lacions que té a Tivissa, properes a les carreteres C-44 i T-3031. En aquestes naus es du a terme la recepció, el triatge, envasat i emmagatzematge de les cireres procedents dels diversos conreus.
 
El projecte preveu ampliar les instal·lacions aprofitant l'espai de 480 m2 entre dues naus existents i edificar, annex a les anteriors, un edifici de 680 m2 per a recepció, oficines i vestidors del personal. En conjunt, l'ocupació de l'àmbit s'incrementarà un 40% respecte la situació actual.
 

El projecte aposta per compactar les edificacions i evitar la dispersió, tot construint-les en paral·lel, el que redueix el seu impacte visual. La vegetació existent, la distribució de les naus i l'ús de colors harmònics amb l'entorn afavoreixen l'ocultació del conjunt des de la carretera C-44.

 
L'ampliació de Cerima Cherries requereix modificar el traçat d'un camí públic sense sortida, que ara esdevindrà un vial particular de l'explotació cirerera. En aquest cas, els canvis consistiran en la millora dels radis de gir,  la disminució del seu pendent i la millora del drenatge.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.