4.5.18

Un total de 33 projectes es beneficien de la XIII Convocatòria d'ajuts a projectes d'investigació o de difusió cultural atorgats per l’Institut Ramon Muntaner


Un total de 33 projectes de centres i instituts d'estudis locals i comarcals, així com de diferents entitats i organismes d'arreu dels territoris de parla catalana han aconseguit un dels ajuts atorgats per l'Institut Ramon Muntaner, a través de la XIII Convocatòria d'ajuts a projectes d'investigació o de difusió cultural. Els ajuts, que compten amb el suport del Programa de l'Inventari del Patrimoni Etnològic de Catalunya, de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, oscil·len entre un mínim de 1.200 € i un màxim de 6.000 euros. S'hi ha destinat 72.000 €.

Entre els projectes que rebran un d'aquests ajuts s'hi troben la segona i tercera fase, respectivament, dels inventaris del patrimoni cultural immaterial del Vallès i del Penedès, que realitzen la Fundació Bosch i Cardellach i l'Institut d'Estudis Penedesencs; la posada en valor de l'arxiu fotogràfic de l'Ajuntament d'Àger, a la Noguera, a càrrec de la Fundació Arnau Mir de Tost; l'inventari del patrimoni fluvial del riu Gaià, de l'Associació Terres del Gaià, i la primera fase de l'estudi "La maniobra de distracció de Campredó-Amposta. L'epopeia de la 14a. Brigada Internacional (La Marsellaise)", a càrrec de l'Associació d'Amics i Amigues de l'Ebre. La trentena de projectes s'han d'elaborar en el màxim d'un any, tot i que es poden estructurar en diferents fases i en aquest cas poden trigar fins a un màxim de tres anys.

Aquests ajuts pretenen fomentar la creació de xarxes d'investigació o de difusió cultural que impliquin diferents entitats en un projecte comú, és per això que, tot i que la temàtica és oberta, es valoren positivament els projectes vinculats a temes de patrimoni etnològic en què hi hagi col·laboració entre entitats o organismes i que siguin supracomarcals.

Es poden consultar tots els projectes subvencionats a: http://www.irmu.org/irmu/call/166

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.