14.5.18

Un miler de persones reclamen la llibertat de Carme Forcadell i la resta de presos polítics en un concert solidari a Xerta

 
 
Un miler de persones es van aplegar a Xerta en un concert solidari per reclamar la llibertat de la presidenta Carme Forcadell, nascuda en aquest poble, així com de la resta de presos polítics i exiliats catalans. Els diners recollits es van destinar a l'Associació Catalana pels Drets Civils.
 
La convocatòria del ple del Parlament per escollir el nou president de la Generalitat de Catalunya va fer impossible que Roger Torrent, president de la Cambra, i els diputats i exmembres de la Mesa, Joan Josep Nuet i Lluís Guinó, poguessin assistir al concert com havien anunciat. Tanmateix, el president Torrent va voler fer arribar unes paraules que els assistents van escoltar emocionats.
 
Torrent va afirmar, entre altres coses, que 'el país i tots els demòcrates estan en deute amb ella perquè està a la presó per haver defensat la institució que representa el poble de Catalunya, per haver defensat la sobirania que correspon a tot un Parlament i el dret de tots els diputats, representants de la ciutadania. Com deia la Carme, al Parlament s'ha de poder parlar de tot, i ella no es va voler convertir en censora dels debats i de la democràcia. Carme Forcadell és un exemple de dignitat immensa i de compromís amb els principis democràtics, els drets i les llibertats. El seu empresonament és una injustícia enorme i una crueltat que no podem acceptar, i no pararem fins a recuperar la seva llibertat i la de la resta dels empresonats i exiliats.'
 
El concert va començar amb música del DJ Jordi Caballé que va donar pas a l'alcalde de Xerta, Roger Aviñó, l'escriptora Carmé Falcó, que va llegir el manifest on reclamava llibertat, i Neus Guiu, de la Plataforma Free Junqueras, que va llegir una carta de l'Assemblea de Treballadors del Parlament per a la Defensa de les Institucions Catalanes en què expressaven la seva solidaritat amb Carme Forcadell i la seva família.
 
Tot seguit, el cantant del grup Pepet i Marieta, Josep Bordes, va interpretar diverses cançons i, en acabar, familiars de Carme Forcadell van dirigir-se al públic. D'una banda, la neboda, va llegir una carta enviada des de la presó d'Alcalà -Meco on Carme Forcadell agraïa totes les mobilitzacions i accions que està fent la gent per recordar la injustícia que estan patint. D'altra banda, el marit de Forcadell, Bernat Pegueroles, va demanar que la gent faci arribar cartes als presos polítics perquè la seva finestra a la llibertat.
 
Després de l'actuació del grup Music do it, el portaveu d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri, i la presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana, Elisenda Paluzie van dirigir unes paraules als assistents. Al igual que van fer, després de l'actuació del cantant Noel Luna, els exmembres de la Mesa del Parlament Lluís Corominas i Anna Simó.
 
Abans d'encarar la recta final del concert amb les actuacions de la Rondalla dels Ports i Nautilus, els assistents van escoltar per megafonia el missatge del president del Parlament, Roger Torrent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.