28.5.18

Nou plànol interactiu per consultar les actuacions a les Terres de l’Ebre del Pla de camins 2018-2020

Els serveis de Cooperació local de la Generalitat a les Terres de l'Ebre han posat en funcionament, a través de l'aplicació Instamaps de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, un nou plànol interactiu que mostra les dades de les actuacions incloses en el Pla de camins 2018-2020. Aquest Pla és una línia de subvencions per a inversions en camins públics de titularitat local, adreçades als municipis i comarques, que té la voluntat d'incidir en la cohesió territorial, garantir l'accessibilitat als nuclis de població i afavorir la mobilitat arreu del territori.

 

En una sessió informativa sobre la tramitació de justificacions d'aquestes subvencions, adreçada als secretaris-interventors i tècnics dels ajuntaments de les Terres de l'Ebre, la directora del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública, Rosa Peig, ha explicat la importància de disposar d'una bona xarxa de camins rurals perquè "no solament afavoreix l'accés a les explotacions agràries, sinó que també contribueix a assentar l'activitat econòmica i gent al territori".

 

Concretament, al nou plànol interactiu es pot consultar els traçats dels camins subvencionats així com les dades del projecte, l'any d'execució, el pressupost, la subvenció atorgada i també si es tracta d'una actuació d'inversió o de manteniment.

 

Al mateix temps, l'aplicació permet també obtenir dades de longitud, desnivell i traçat dels camins púbics, sobre diferents mapes de fons: topogràfics, híbrids, ortofotos, mapes històrics, etc. S'hi pot accedir a través de www.instamaps.cat

 

El Pla de camins 2018-2020 és el resultat de l'esforç conjunt de 3 conselleries per dotar un pla amb 29,5 milions d'euros per a tota Catalunya: 16 milions els aporta el Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge; 9 milions el Departament de Territori i Sostenibilitat, i 4,5 milions el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

 

A les Terres de l'Ebre, se n'han beneficiat 40 municipis, que han rebut un total de 1.833.641€ de subvenció. Els municipis beneficiats són 10 de la comarca del Baix Ebre, 5 del Montsià, 13 de la Ribera d'Ebre i 12 de la Terra Alta. S'executaran 34 actuacions l'any 2018, 5 l'any 2019 i 1 l'any 2020.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.