14.5.18

Litterarum Móra d’Ebre potenciarà la literatura a escena amb nous espais escènics patrimonials i amb un projecte d’internacionalització

Litterarum Móra d'Ebre, la fira d'espectacles literaris, celebra enguany la seva 11a edició i es referma com a espai de referencia i descoberta dels espectacles literaris en llengua catalana. La internacionalització de la fira, els trenta-cinc espectacles de tots els territoris de parla catalana i una dotzena d'espais de programació fan d'aquesta edició la més ambiciosa i extensa per a públic, programadors i artistes.

En una aliança entre l'Ajuntament de Móra d'Ebre i l'Institut Ramon Llull, amb el suport del Patronat de Turisme de les Terres de l'Ebre de la Diputació de Tarragona, s'ha organitzat una Missió Cultural de membres de comunitats universitàries a l'exterior de 9 països diferents. L'objectiu és descobrir el patrimoni històric, cultural i literari de les Terres de l'Ebre, així com internacionalitzar els espectacles literaris en llengua catalana a través de Litterarum Móra d'Ebre i les activitats que organitza l'Institut Ramon Llull fora de Catalunya.  Josep-Anton Fernandez, director de l'àrea de Llengua i Universitats de l'Institut Ramon Llull ha afirmat que 'L'IRL ja programava espectacles literaris d'edicions anteriors de Litterarum; però aquest 2018 establim un conveni de col·laboració que ajudarà a la internacionalització de la fira'. Per altra banda, Albert Pujol, director de Litterarum Móra d'Ebre, afirma que 'és una excel·lent oportunitat per a Móra d'Ebre acollir una missió de membres d'universitats de fora de Catalunya'.

Entre els espectacles que faran pujar la literatura a escena destaquen Roger Mas, que ens oferirà un recull de cançons de la seva discografia, amb obra musicada de poetes com Maragall i Martí i Pol; l'espectacle «El nus la flor», com a gran cicle de cançó i recitat en català en el qual s'integra una miríada de tendències estètiques a partir d'un recull de poemes d'Enric Casasses amb Maria Mauri i Daniel Ariño, i «Verema dels sentits», amb una barreja musical i dramàtica de poemes, cançó i vins basada en textos d'Estellés a càrrec de Tomas de los Santos. Com a artista especialment convidat a Litterarum Móra d'Ebre 2018 es comptarà amb Joma, amb tres propostes transdisciplinàries per a petits i grans, que lligaran literatura catalana, il·lustració en directe i música.

Els espectacles literaris infantils i familiars, agrupats entorn al programa Litterarum Petits, tornaran a tenir un espai important en la programació de la fira. Rosa Fité amb un espectacle de titelles basat en textos de Joana Raspall, els valencians Disparatario amb un espectacle teatral basat en textos de Francesc Gisbert i Dani Miquel o el teatre musical del Grup Macedònia que tractaran textos de la Joana Raspall són algunes de les propostes més rellevants d'un total de sis de programades per a aquesta franja d'edat.

L'11a edició de Litterarum Móra d'Ebre està organitzada per l'Ajuntament de Móra d'Ebre i la Institució de les Lletres Catalanes. Hi col·laboren la Diputació de Tarragona, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l'Institut Ramon Llull i el Patronat de Turismes de les Terres de l'Ebre.

Dades clau Litterarum Móra d'Ebre 2018

·       Un total de 35 espectacles literaris

·       25 espectacles oberts al públic

·       10 espectacles exclusius per a programadors

·       6 espectacles per a públic familiar

·       19 espectacles per a públic adult

·       6 espectacles de pagament (5 € i 10 € de preu d'entrada)

·       19 espectacles gratuïts

·       4 taules de tastos d'espectacles: 14 espectacles presentats i les temàtiques de Cultura Digital, Cantautors, Escriptores i En Obres.

·       30 espectacles de Catalunya, 3 del País Valencià i 2 de les Illes Balears.

·       9 espectacles de teatre, 18 de musicals, 3 propostes transdisciplinàries (il·lustració, música i paraula), 2 de dansa, 2 de titelles i 1 espectacle experiencial

·       18 sobre escriptors clàssics i 14 sobre escriptors contemporanis

·       13 espais escènics diferents repartits per Móra d'Ebre + 1 a Corbera d'Ebre

·       Pressupost: 90.000 euros. 12% més

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.