21.5.18

La Terra Alta participa a la tercera edició de ‘Benvinguts a Pagès’ amb explotacions agrícoles i ramaderes, restaurants, allotjaments i activitats complementàries

La comarca de la Terra Alta participarà el dissabte 9 i el diumenge 10 de juny de 2018, a la tercera edició de Benvinguts a Pagès, una iniciativa que pretén ser la gran festa del món rural de Catalunya mitjançant l'obertura de portes de les explotacions agràries al públic familiar de manera gratuïta en un cap de setmana turístic a Catalunya. L'objectiu de Benvinguts a Pagès és potenciar l'oferta de productes per als 'foodies' i incorporar rutes turístiques per visitar explotacions de comarques properes durant el segon cap de setmana de juny en què els productes alimentaris del territori esdevenen protagonistes.

Pel que fa a la comarca de la Terra Alta, els dies 9 i 10 de juny, de 10 h a 14 h i de 16 h a 19 h, es podran visitar nou explotacions agrícoles i ramaderes:

BIOCASERES - Caseres CELLER ARRUFÍ - Batea 
CELLER LA BOTERA - Batea
CELLER SANT JOSEP VINS - Bot 
CELLER XAVIER CLUA - Vilalba dels Arcs 
IDENTITAT EXTRA VIRGIN OLIVE OIL - Horta de Sant Joan 
MAS BETURIÀ - Batea 
PRODUCTES DE CASA SAT LLOPIS - La Fatarella 
RIUS D'OR OLI VERGE EXTRA - La Fatarella

També s'han previst un seguit d'activitats complementàries vinculades a l'enoturisme, el ciclisme de muntanya i els productes agroalimentaris en general:

Enoturisme amb BTT: El paisatge de la Garnatxa Blanca – VI ORIGEN. Gandesa 
Visita al CENTRE D'INTERPRETACIÓ DE LA MEL. Arnes 
Visita guiada al forn i taller de pastes típiques. FORN DE BAIX. La Fatarella 
Visita guiada i tast de vins – CELLER COOPERATIU GANDESA Gandesa

A banda d'això, quatre restaurants de la comarca s'han unit a la iniciativa:

Restaurant NOU MODERNO. Vilalba dels Arcs
Restaurant GINEBRALS. Gandesa
SIBARITES. Gandesa
VENTA LA PARRA. Horta de Sant Joan

Finalment, també participen una desena d'establiments que ofereixen allotjament als visitants:

Apartaments "ELS TEMPORERS" – Corbera d'Ebre
B&B EL PETIT SHANGRI-LÀ – La Fatarella
CA LA LEONOR – Bot
CAL BADAT – Arnes
CAL TOMÀS – Bot
CASA RURAL LA POSADA – Caseres
HOSTAL CASA BARCELÓ – Horta de Sant Joan
HOTEL RESTAURANT NOU MODERNO – Vilalba dels Arcs
LA CASA DELS ABEURADORS – Gandesa
VILAR RURAL D'ARNES – Arnes

Enguany, en el conjunt de Catalunya, la gran festa del món rural de Catalunya es consolida i creix amb prop d'un 15% més d'oferta que l'any passat. La iniciativa, que és transversal, de país i adreçada al públic familiar i foodie, proposa redescobrir els productes alimentaris quotidians coneixent el seu origen i l'elaboració directament des del territori. Les 42 comarques de Catalunya participaran al Benvinguts a Pagès que en les dues primeres edicions va sumar més de 30.000 visites. L'esdeveniment dibuixa una oferta lúdica, turística i gastronòmica que ajuda a desestacionalitzar, a redistribuir el flux turístic de temporada i a donar valor al món de la pagesia del país.

Omplir el rebost

L'esdeveniment potenciarà l'oferta de productes alimentaris per al públic amb el paladar més exigent. Omplir el rebost amb els productes de temporada serà un dels grans al·licients del Benvinguts a Pagès 2018. Els amants de la bona cuina coneixeran l'origen dels productes, els seus processos d'elaboració i les visites es completaran amb tastos de productes per al públic més foodie. Durant tot el segon cap de setmana de juny es podrà tastar una oferta àmplia i variada de nord a sud i d'oest a est. Tastar els musclos i les ostres del Montsià, degustar la confitura de cirera del Pallars Jussà, beure la cerva artesanal del Segrià, assaborir les maduixes del Maresme o bé provar l'oli d'oliva del Pla de l'Estany són alguns dels productes a l'abast del públic foodie. El ventall és ampli amb la presència de granges de vedells i porcs, productors de formatges, apicultura, pescadors, cellers, horta, fruita, cultiu de plantes aromàtiques, molins d'oli, etc.

Experiència total amb noves rutes turístiques

Les visites gratuïtes a les explotacions, en què no caldrà reserva prèvia, es complementaran amb la participació de restaurants que oferiran els menús Benvinguts a Pagès amb productes de km0, les ofertes i packs especials dels allotjaments d'arreu del territori i un extens programa d'activitats paral·leles que inclouen visites, tastos, fires gastronòmiques, activitats infantils, xerrades divulgatives, etc. En paral·lel i com a novetat aquest any es proposen rutes turístiques entre comarques properes per facilitar les visites al públic. Entre d'altres, els visitants podran conèixer els productes de secà del sector de les Garrigues i el Segrià en dos dies o bé endinsar-se al Pallars Sobirà amb un itinerari de pastors, muntanyes, estanys i pobles amb encant.

La pàgina web, punt de trobada

La pàgina web www.benvingutsapages.cat permet consultar tota l'oferta d'explotacions, allotjaments, restaurants i activitats paral·leles de l'edició actual. La cerca es pot fer per comarques o bé per productes per facilitar al màxim al públic la planificació. Durant tot el cap de setmana les explotacions estaran obertes i aniran programant les visites gratuïtes de manera permanent. Clicant sobre cada participant s'obtenen les dades de contacte per a cada proposta i els detalls per poder fer les reserves de manera anticipada en el cas dels allotjaments i els restaurants.

Iniciativa conjunta

Benvinguts a Pagès és una iniciativa de la Generalitat, a través del Departament d'Agricultura, Pesca i Alimentació, de l'Agència Catalana de Turisme i de la Fundació Alícia, amb la col·laboració dels Consells Comarcals, Consorcis i Oficines de Turisme i nombroses entitats i associacions del sector.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.