30.5.18

Guardó Menció d’Honor al Grup de treball de Suport vital bàsic a l’Ensenyament (SVBe) de Terres de l’Ebre

El passat 22 de maig el Grup de treball d'Ensenyament de Suport vital bàsic a l'Ensenyament (SVBe) de Terres de l'Ebre va rebre el Guardó Menció d'honor per part del Consell Català de Ressuscitació (CCR) per impulsar, des de fa 10 anys, el Programa d'ensenyament curricular de Suport Vital en centres educatius.La directora d'ensenyament a les Terres de l'Ebre,  Manolita Cid, va rebre el reconeixement de mans del  director del CCR, dr. Manel Cerdà, a l'Acadèmia de Ciències Mèdiques, a Barcelona.

 

A l'acte van assistir-hi una representació de membres de l'esmentat grup de treball.              

El Suport Vital Bàsic a l'Ensenyament s'inicia a les Terres de l'Ebre durant el curs escolar 2005/06 amb la proposta innovadora al professorat d'Educació Física d'elaborar un programa educatiu per ensenyar a tot l'alumnat de 3 a 16 anys el Suport Vital bàsic. En aquest moment es coordinen diferents departaments: El Departament d'Ensenyament a través dels seus Serveis Territorials a les Terres de l'Ebre, el Departament de Salut i el Consell Català de Ressuscitació (CCR).

A partir d'aquí, es crea un grup de treball inclòs en el Pla de Formació del Professorat a les Terres de l'Ebre,  que amb la col·laboració, formació i supervisió del Consell català de Ressuscitació van començar a treballar creant materials pedagògics per als centres educatius.

L'objectiu és formar una societat conscienciada, formada i preparada per actuar en SVB davant d'una mort sobtada.

Aquesta experiència s'ha exportat a tota Catalunya i el grup segueix treballant en benefici de la formació del SVB a l'Ensenyament .

·                    

L'escola  és el millor lloc per adquirir coneixements i habilitats perdurables. Conèixer les tècniques de Suport Vital Bàsic significa conèixer com salvar vides. Davant d'aquesta realitat, es pot concloure que la inclusió del SV a l'escola pot preparar la ciutadania per a augmentar indirectament la supervivència de la mort sobtada a la nostra comunitat.  

 

Actualment el programa Suport Vital Bàsic als centres Educatius (SVBe) compta amb el recolzament del Departament d'Ensenyament  (mitjançant la signatura d'un conveni de col.laboració al 2015), i aconsegueix cada any augmentar exponencialment el número de centres educatius que incorporen el programa SVBe al seu currículum escolar, de docents que imparteixen la formació, i de futurs ciutadans que sabran actuar davant una mort sobtada.

 

 

 

 

 

 

 

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.