7.5.18

Ensenyament i Salut lliuren els premis del concurs de dibuix del Dia Mundial de la Higiene de Mans a l’alumnat de les Terres de l’Ebre

La directora territorial d'Ensenyament, Manolita Cid, i el director territorial de Salut, Ismael Piñas, juntament amb el gerent de l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, Carlos Tobar, i el representant de la Fundació 'La Caixa', han lliurat els premis del concurs de dibuix del Dia Mundial de la Higiene de Mans a l'alumnat dels centres educatius del Baix Ebre.


En motiu del Dia Mundial de la Higiene de Mans (5 de maig) els departaments de Salut i Ensenyament, a través del Grup d'Higiene de l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta i els Centres de Recursos Pedagògics de les quatre comarques, duen a terme des de fa 5 anys el projecte "Està a les teves mans", que inclou tallers educatius i informatius impartits per professionals de la sanitat de l'Hospital de Tortosa i de l'Atenció Primària als centres educatius ebrencs.

El projecte que s'inicià a les escoles del Baix Ebre s'ha consolidat aquests darrers anys i, des del 2017, són un total de 70 centres de les quatre comarques que hi participen (31 al Baix Ebre; 13 al Montsià; 15 a la Ribera d'Ebre, i 11 a la Terra Alta). En total, 1583 alumnes de primària de han rebut 73 premis en els actes que s'han dut a terme simultàniament a les quatre capitals de comarca: Tortosa, Amposta, Gandesa i Móra d'Ebre.


Diversos estudis mostren com les mans actuen de vector en la transmissió d'infeccions, o bé contaminant les superfícies que amb posterioritat tocaran els mateixos malalts, o bé en contactar amb superfícies o objectes contaminats i tocar després els malalts sense haver fet una higiene prèvia. L'acció per evitar que les mans actuïn com a vector sobre la qual hi ha més proves científiques, i que es recomana amb més freqüència, és la fricció de les mans amb preparats alcohòlics abans i després del contacte directe amb els pacients. Tant l'Organització Mundial de la Salut (OMS) com els Centers for Diseases Control and Prevention (CDC) concedeixen a aquesta acció un grau d'evidència científica màxim (IA).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.