24.5.18

El president del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts inaugura la Fira del Llibre Ebrenc i Litterarum 2018


Avui s'ha iniciat a Móra d'Ebre l'edició 2018 de Litterarum i de la Fira del Llibre Ebrenc, uns certàmens que es perllongaran fins al diumenge 27 de maig a la capital de la Ribera d'Ebre. L'acte inaugural l'ha presidit  Carles Duarte Montserrat, poeta, lingüista i president del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CONCA), acompanyat de les autoritats locals i comarcals, encapçalades per Joan Piñol, l'alcalde de Móra d'Ebre.

Els certàmens literaris morencs han estrenat enguany un nou recinte a la plaça de Dalt, amb el qual cosa l'organització vol guanyar centralitat al municipi i fer més accessible l'oferta literària i d'espectacles als veïns de la població i als visitants d'aquests esdeveniments culturals. També és una novetat destacable la presència d'un nombrós grup d'estudiants de català provinents de diverses universitats europees, que assisteixen als certàmens literaris ebrencs en el marc d'un programa d'immersió en la llengua i cultura catalanes.

Enguany se celebra la 15a edició de la Fira del Llibre Ebrenc, un certamen que ha organitzat quatre taules en tres dies de presentacions de llibres amb més de 30 autors convidats, a la carpa llibreria de 150 m2 faran gaudir d'allò més els amants del paper imprès editat. Pel que fa a la fira d'espectacles litearis, Litterarum, aquest any se celebra l'onzena edició, amb més d'una trentena d'espectacles de diverses disciplines inspirats en escriptors de la literatura d'arreu dels Països Catalans: Joan Brossa, Joana Raspall, Montserrat Roig, Sònia Moll, Enric Casasses, Artur Bladé, Josep Pla, Pere Quart, Joan Maragall, Vicent Andrés Estellés. Quant als intèrprets, seran presents a Móra d'Ebre aquest cap de setmana artistes com Roger Mas, Tomàs de los Santos, Joma, Òscar Intente, Alessio Arena, Borja Penalba, Meritxell Gené, Maria Mauri o el Grup Macedònia. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.