30.5.18

El foment del plurilingüisme als centres, protagonista de la Jornada d'Internacionalització de l'educació


fp
Més de 400 docents i membres d'equips directius participen avui a la Jornada d'Internacionalització de l'educació, centrada en el plurilingüisme, la interculturalitat i la competència global, i que té com a escenari l'Institut d'Educació Física de Catalunya.
 
El secretari de Polítiques Educatives, Joan Mateo, i la subdirectora general de Llengua i Plurilingüisme, Mònica Pereña, han inaugurat la Jornada. Posteriorment, ha tingut lloc la conferència inaugural per part del sociòleg Xavier Bonal, sobre l'impacte de la globalització en l'educació, sota el títol "Globalització i canvi educatiu: una transformació inevitable".
 
La jornada és un espai per a la reflexió sobre les implicacions educatives de la globalització. Alhora, permet presentar a docents i membres dels equips directius de centres els diferents programes i accions que promou el Departament d'Ensenyament. D'aquesta manera, es vol facilitar en l'alumnat l'adquisició de competències plurilingües i pluriculturals per a que es puguin desenvolupar i interactuar en contextos globals.
 
Durant tot el dia tindran lloc diferents taules rodones sobre els reptes i oportunitats de l'educació en el món global, i sobre el paper de l'alumnat en el procés. També els centres seran protagonistes, presentant les seves experiències d'internacionalització en diferents espais, amb temàtiques com ara l'Erasmus+, l'intercanvi d'escolars, l'eTwinning o Global Scholars. La subdirectora de Llengua i Plurilingüisme, Mònica Pereña, ha presentat el programa d'Ensenyament "Aprendre i interactuar en un context global" per a la internacionalització dels centres.
 
Els centres que presenten les seves experiències en internacionalització són els següents: Escola Abat Oliba (Cornellà de Llobregat), Escola La Benaula (Caldes de Malavella), Escola Ronçana (Santa Eulàlia de Ronçana), Institut d'Auro (Santpedor), Institut Itaca (Sant Boi), Escola La Sínia (Vic), Escola Lluís Vives (Barcelona), Institut Badia i Margarit (Igualada), Institut de Badalona, Escola Benviure (Sant Boi), Escola Espai 3 (Sant Joan Despí), Institut Baix Camp (Reus), Institut El Castell (Esparraguera), Institut Rafael Casanova (Sant Boi), Escola Octavio Paz (Barcelona), Institut Gabriel Ferrater i Soler (Reus), Institut Joan Boscà (Barcelona), Institut Josep Lluís Sert (Castelldefels), Escola Pompeu Fabra (Reus), Institut La Miquela (Girona), Institut Pere Vives i Vich (Igualada), Institut Vall de Llémena (Sant Gregori).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.