24.5.18

El Consell Comarcal del Baix Ebre obre el període per tramitar els ajuts al pagament de lloguer d’habitatge

El Consell Comarcal del Baix Ebre ha obert el període per tramitar els ajuts per al pagament de lloguer destinats a nous perceptors. Aquesta prestació es pot sol·licitar fins el 29 de juny a l'Oficina Comarcal d'Habitatge, l'horari d'atenció al públic de la qual és de dilluns a divendres, de 9.00 a 14.00 hores.

La convocatòria de l'Agència d'Habitatge de Catalunya estableix que per poder sol·licitar l'ajut les persones físiques titulars del contracte hauran de complir tot un seguit de requisits, entre els quals que el preu màxim del lloguer no superi els 350 euros mensuals. El límit màxim d'ingressos que permet l'accés i prioritat de l'ajut s'estableix en funció del nombre de membres de la unitat de convivència i de les seves edats.

D'acord amb la convocatòria, tenen puntuacions extra els majors de 65 anys, les persones que han perdut l'habitatge en els darrers 12 mesos, famílies amb algun membre que acrediti una minusvalidesa igual o superior al 65%, joves de 18 a 35 anys amb ascendents o descendents al seu càrrec, famílies nombroses i monoparentals, víctimes de violència de gènere, joves extutelats entre 18 i 21 anys, joves de 18 a 35 anys amb ingressos inferiors a 0,94 IRSC, víctimes del terrorisme i persones subjectes al Pla de protecció internacional de Catalunya.

Segons que ha explicat el conseller comarcal d'Actuació sobre el territori, Joan Pere Gomez, l'Oficina Comarcal d'Habitatge del Baix Ebre va gestionar durant el 2017 un total de 525.000 euros en concepte d'ajuts a famílies de la comarca en risc d'exclusió residencial. "De les 418 sol·licituds de prestacions per al pagament del lloguer tramitades, 116 van ser renovacions i 302 expedients de la convocatòria per a nous perceptors de 2017. Dels 418 expedients presentats, sumant les diferents línies de renovació i nous perceptors, 372 van comptar amb resolució favorable (89%)", ha explicat Joan Pere Gomez. De mitjana, l'ajuda mensual per a les famílies es va situar el 2017 en 123,53 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.