9.5.18

Agricultura calcula, a petició d’Unió de Pagesos, que la gelada del 2 de maig a la Terra Alta va afectar fins al 90% de vinya a determinades parcel·les


El Departament d'Agricultura ha informat a Unió de Pagesos que la gelada que va afectar diverses zones de la Terra Alta la matinada del 2 de maig va produir danys en vinya a diverses parcel·les de les poblacions de Caseres, Batea i Vilalba dels Arcs entre el 10% i el 90%. Agricultura va fer aquesta valoració dels danys després de demanar-ho el sindicat.

 

Els danys van tenir lloc a les zones dels Mudefes i Horta del municipi de Caseres, amb afectacions entre el 10% i el 90% de brots; a Vall Major i parts finals de diferents valls secundàries que desemboquen a la vall principal, al municipi de Batea, amb afectacions entre el 20% i el 65% de brots, i a la zona del barranc de Barball, a Vilalba dels Arcs, amb afectacions entre el 30% i 80% dels brots.

 

La superfície total dels danys registrats per la gelada és d'unes 18 hectàrees a Caseres, unes 132 hectàrees a Batea i unes 82 hectàrees a Vilalba dels Arcs, tot i que l'afectació ha estat molt irregular.

 

El sindicat demana que la pagesia afectada pugui ser indemnitzada de manera justa i pugui comptabilitzar les pèrdues a l'hora de  demanar una reducció  del mòduls de l'IRPF per inclemències meteorològiques.

 

Cal recordar que en els últims tres anys, la comarca de la Terra Alta ha patit diverses gelades i pedregades que han afectat de manera important els conreus.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.