5.4.18

Tortosa acull "Artesania i Sostenibilitat", exposició itinerant que dóna veu als artesans que aposten per a la creació sostenible


Exposició

 Tortosa acollirà a partir demà al Palau Oliver de Boteller ( Juame Ferran Clua, 4) i fins el proper 5 de maig, l'exposició itinerant "Artesania i sostenibilitat", una mostra que recull les innovacions i bones practiques del sector artesà català entorn a la sostenibilitat ambiental i social i que també vol donar veu als  artesans que aposten clarament per un model productiu més respectuós.

 

El Departament d'Empresa i Coneixement, a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) de la Generalitat de Catalunya, ha impulsat aquesta exposició que acull 35 peces de 22 artesans diferents, entre joiers, ceramistes, perfumistes o dissenyadors. De les Terres de l'Ebre, es podrà veure l'obra de la teixidora i tintorera Marisa Huguet (Lo corral d'Arnes), que presenta dues peces artístiques: "Brisa de garnatxa i carinyena", elaborada amb fibres naturals, com el lli i la seda, i l'aprofitament de la brisa del vi de proximitat per el tint; i la peça " Tast de vins", que és un collage de teixits de baix lliç i fils de restes d'altres peces, tenyides també amb brisa de vi de proximitat.

 

L'exposició vol ser un espai de reflexió sobre la manera de produir i consumir, en aquest sentit a Tortosa el proper 16 d'abril se celebrarà un debat al voltant de la producció sostenible.

 

"Artesania i Sostenibilitat" forma part d'una sèrie d'exposicions de producció pròpia de l'àrea d'Artesania del CCAM que vol explorar les sinergies entre l'artesania i altres sectors productius i creatius. La mostra s'inaugura demà a les 19.30 hores, i després de passar per Barcelona el 2017, i per Tortosa estarà també present a Lleida (del 7 de maig al 16 de juliol); a Girona (del 19 de juliol al 9 de setembre); i a Tarragona (del 4 al 28 d'octubre).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.