4.4.18

Simulacre d'incendi d'un vaixell al moll comercial del port de Sant Carles de la Ràpita


Ports de la Generalitat

 


El port de Sant Carles de la Ràpita (Montsià) ha estat l'escenari aquest dimecres del simulacre d'incendi d'un remolcador (embarcació que ajuda a maniobrar altres vaixells en els ports), que estava atracat al moll comercial, amb un tripulant a bord. L'exercici ha estat organitzat per Ports de la Generalitat i Protecció Civil de la Generalitat, en col·laboració amb l'empresa Naviera de Remolcadores y Servicios, SL (Nareser). Durant el simulacre s'ha activat el Pla d'autoprotecció (PAU) de la instal·lació portuària que ha posat en pràctica el sistema d'avisos previst en el PAU, així com les accions del personal. També s'ha verificat la coordinació entre els mitjans propis del port i els efectius d'emergència externs.

 

L'exercici ha consistit en un incendi a la sala de màquines d'un remolcador amarrat al moll comercial del port de Sant Carles de la Ràpita. En el supòsit d'incendi, un tripulant ha quedat ferit amb cremades de diversa consideració quan ha intentat extingir el foc. Un treballador de Nareser ha estat el que ha fet la trucada al telèfon d'emergències 112, que ha iniciat el protocol de trucades establert al Pla d'autoprotecció (PAU) al Centre de Coordinació Operativa de la Generalitat (CECAT) de Protecció Civil i els cossos d'emergència.

 

Tasques d'extinció i atenció al ferit

 

Els Bombers de la Generalitat, que han assumit el comandament i la coordinació de l'emergència, han desplaçat 4 dotacions (dues bombers rurals pesants, una bomba urbana lleugera i un vehicle lleuger) que han treballat en les tasques d'extinció de l'incendi, i de recerca i salvament dels possibles ferits a l'interior de l'embarcació.

 

Els Mossos d'Esquadra han liderat el Grup d'Ordre amb dues patrulles i un comandament. Conjuntament amb la Policia Local de Sant Carles de la Ràpita s'han encarregat del control d'accessos i seguretat del perímetre. La Guàrdia Civil s'ha encarregat d'assegurar els accessos per mar així com garantir la seguretat en el perímetre.
 

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC), a través del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT, ha fet seguiment del simulacre i el responsable de Protecció Civil de la Generalitat a Terres de l'Ebre ha estat present com a observador.

 

Al simulacre també han participat com a observadors representants de Bombers de la Generalitat, Mossos d'Esquadra, Policia Local, Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita, Ports de la Generalitat i Nareser. Així mateix, el personal de guàrdia del CECAT hi ha participat realitzant les tasques de gestió de l'emergència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.