3.4.18

Rèquiem de Wolfgang Amadeus Mozart


versió per piano a quatre mans de Carl Czerny.

Divendres 13 abril a les 21h a l'Auditori Felip Pedrell de Tortosa

 

Intèrprets:

Àmarim: piano a quatre mans

Marta Viladrich: ballarina

Marc Chornet: direcció escènica

 

Els pianistes Manel Miró i Maria Lombarte es van presentar com a Àmarim duo el passat 4 de novembre del 2017 dins del Festival de Música Clàssica Felip Pedrell, amb "Teclejant a quatre mans", un concert espectacle on cada peça musical interpretada pels pianistes, és un moment d'una nit en vetlla en la que dos desconeguts xatejen i s'escriuen per internet.

 

Ara Àmarim presenta la versió que el compositor Carl Czeny va fer per piano a quatre mans del conegudíssim Rèquiem de Wolfgang Amadeus Mozart.

 

Carl Czerny va néixer l'any 1791, curiosament l'any que W.A. Mozart va morir mentres composava el Rèquiem. Czerny va concebre la seva versió del Rèquiem no com una mera transcripció o reducció per a piano a quatre mans de l'obra de Mozart, es tracta d'una versió amb l'estil propi de Czerny i per tant amb les influències dels diferents músics amb els que va tenir relació. Aquesta versió data del 1827, i es va interpretar amb èxit en concerts privats. Durant més de cent anys la partitura original de Czerny ha estat perduda, motiu pel qual no ha estat gaire interpretada ni existeixen gravacions de la mateixa.

 

Es tracta d'una partitura tècnica i interpretativament molt exigent, i per fer entendre millor al públic el significat original del Rèquiem de Mozart, el duo Àmarim proposa un espectacle amb una posada en escena diferent, atractiva, amb video-projeccions, jocs de llums , i amb l'especial col.laboració de la dansa i dels moviments corporals de la ballarina Marta Viladrich. Un  muntatge escènic espectacular que sense treure protagonisme als pianistes preten implicar al públic i aconseguir que aquest conecti amb l'obra d'una forma diferent a la d'un concert de format clàssic, i entendre així millor el significat original del Rèquiem de Mozart, i la visió que tenia de la mort el famós compositor Salzburgués.

 

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.