4.4.18

Prop d’una trentena de projectes participen a ÀGORA, la primera fira d’economia social a les Terres de l’Ebre


L'economia social, el cooperativisme i el consum responsable són claus a l'hora de plantejar alternatives viables al capitalisme imperant. Cal per tant, difondre i donar visibilitat a projectes i iniciatives de cooperació i de treball en xarxa que caminen en aquesta direcció. Són la prova que el canvi és possible. Ara algunes d'aquestes iniciatives, nascudes a l'Ebre i arreu del país, es podran donar a conèixer en el marc d'ÀGORA Fira de l'Economia Social i Cooperativa, la primera fira d'economia social a les Terres de l'Ebre que se celebrarà els propers 13 i 14 d'abril a la Casa de Cultura d'Ulldecona.

Impulsada per l'Ateneu Cooperatiu Terres de l'Ebre, aquesta fira més enllà d'un simple marc expositiu, vol ser un punt de trobada i d'intercanvi d'experiències que generi debat al voltant dels valors de la solidaritat i de l'economia social, sostenible i respectuosa amb l'entorn i les persones. Un debat que ajudi a consolidar i fer créixer aquests valors i aquestes iniciatives. Així s'ha posat de manifest aquest matí en una roda de premsa a l'Ajuntament d'Ulldecona, el municipi amfitrió, en la qual hi ha intervingut l'alcaldessa Núria Ventura; Jaume Castellà, representant de l'Ateneu Cooperatiu Terres de l'Ebre; i Judit Jornet, coordinadora de la Fira.

A ÀGORA hi participaran prop d'una trentena d'expositors i els que tenen més pes són les cooperatives de consum responsable tant de productes alimentaris, com d'energia, telecomunicacions o fins i tot assegurances. També les entitats relacionades amb el tercer sector tindran molt de protagonisme a la fira, on també hi ha expositors del món de l'educació, de la banca ètica o dels mitjans de comunicació.

La del dia 13 serà una jornada més professional i comptarà amb visites de diversos centres d'educació del territori. Hi haurà una taula de debat sobre el tercer sector dedicada a les entitats que treballen en aquest àmbit per posar en comú les seues activitats i necessitats. També es celebrarà un Networking de la federació de cooperatives de treball per poder identificar totes les del territori.

La segona jornada estarà oberta al públic i s'han programat durant tot el dia xerrades sobre finances ètiques i solidàries, sobre consum conscient i responsable, sobre economia social i solidària a les Terres de l'Ebre, i sobre periodisme alternatiu i informació ètica. I també hi haurà activitats per a xiquets i xiquetes.

La fira estarà instal·lada a la Casa de la Cultura d'Ulldecona i comptarà amb l'exposició Les Cooperatives amb els objectius de desenvolupament sostenible, cedida per ARACOOP. Les xerrades i debats es faran al saló de plens de l'Ajuntament, on també hi haurà l'exposició Construeix un món millor. Fes cooperativa, cedida per la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya.  Mentre que l'espai infantil estarà a la plaça de la Diputació.

ÀGORA Fira de l'Economia Social i Cooperativa de les Terres de l'Ebre és un dels projectes més ambiciosos de l'Ateneu Cooperatiu ebrenc que forma part de la Xarxa d'Ateneus Cooperatius de Catalunya i que té entre els seus objectius principals enfortir l'economia social i el cooperativisme al territori, un tipus d'organització social i econòmica basada en valors democràtics i d'igualtat que permet generar llocs de treball estables i de qualitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.