25.4.18

Primeres Olimpíades de Filosofia de les Terres de l’Ebre

El passat 17 d'abril, es van celebrar a l'Institut de la Sènia les primeres Olimpíades de Filosofia de les Terres de l'Ebre, en què hi van participar un centenar d'alumnes de secundaria de 4rt. d'ESO i de 1r i 2n de Batxillerat de 8 instituts de les Terres de l'Ebre:

-          Ramon Berenguer IV d'Amposta

-          Camarles de Camarles

-          Terra Alta de Gandesa

-          Julio Antonio de Móra d'Ebre

-          Els Alfacs de Sant Carles de Ràpita

-          La Sénia de la Sénia

-          Cristòfol Despuig de Tortosa

-          Joaquín Bau de Tortosa

 

L'objectiu d'aquesta iniciativa és animar a treballar l'art, l'escenografia, les competències lingüístiques, l'oratòria, l'expressió escrita, el treball en grup, la defensa de les idees pròpies, mitjançant el debat i el respecte per les idees dels altres.

 

La jornada s'encetà amb un col·loqui sobre el concepte de bellesa i art a la nostra vida diària, i seguidament, es va fer una visita guiada per l'autora de l'exposició "Im-perfectes" a la Biblioteca Municipal de La Sénia.

 

A més a més, les Olimpíades consistien en un concurs per grups, basat en quatre modalitats, per a què l'alumnat participés directament duen a terme debats sobre temes actuals relacionats en la bellesa i l'art, en el seu significat més ampli.

 

Concretament, les modalitats van ser:

Ø  Dissertació escrita i defensa oral sobre la bellesa i l'art

Ø  Dilema ètic i defensa oral sobre bellesa i art

Ø  Fotografia filosòfica sobre Bellesa i art

Ø  Dibuix filosòfic sobre bellesa i art

 

El jurat, que va lliurar 8 premis, va destacar l'alt nivell de tots els treballs participants.

 

En aquest sentit, es consolida una iniciativa que de ben segur tindrà continuïtat per l'interès mostrat per l'alumnat i, sobretot, perquè l'activitat ha demostrat la seva validesa en l'aprenentatge de l'alumnat participant en aquesta primera edició.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.