3.4.18

Litterarum Móra d’Ebre fomenta la unió dels versos nostàlgics de Sònia Moll i el pop neo-barroc d’Alessio Arena

Retrobament de dos artistes amb molta projecció. "Plouen vidres als carrerons de l'ànima", proclama la catalana Sònia Moll amb els seus versos punyents i alhora nostàlgics. Uns versos que més  d'un músic ha tingut la temptació de traslladar al terreny de la cançó  d'autor perquè arribin a més públic. Aquest cop el repte l'agafa el  músic italià Alessio Arena, que  completarà la parella artística perquè coneix molt bé l'obra literària  de Moll. Litterarum Móra d'Ebre els proposa retrobar-se novament en el  marc d'una residència artística i en un espai perfecte per a la creació,  el riu Ebre, Móra d'Ebre i la Ribera d'Ebre. L'objectiu final és que  sorgeixi un bon espectacle gràcies a l'intercanvi creatiu entre ells.Crear en un entorn privilegiat.

Crear en un entorn privilegiat: l'Ebre. A la residència artística Litterarum, l'entorn natural i patrimonial torna a tindre un paper clau en el procés creatiu. Els paisatges que dibuixa l'Ebre català al seu pas per la Ribera d'Ebre i les Terres de l'Ebre han servit d'inspiració a molts escriptors i músics clàssics o contemporanis. A la primavera, s'afegeix un atractiu més: la floració dels arbres fruiters. Tot plegat conforma una escenografia natural única que despertarà les muses dels artistes residents. El repte és veure com influiran en el procés creatiu de Moll i Arena aquests dies de treball junts a Móra d'Ebre.

Els plaers de dos en dos! Aquest és el lema de la residència artística Litterarum des de la seua primera edició, ara ja fa tres anys, i vol transmetre el missatge de fusió de dues arts, la literatura i la música, que per separat són capaces de generar emocions i plaer, però que juntes són gairebé màgiques per a l'espectador. I, de dos en dos, perquè sempre són un/a escriptor/a i un/a músic els qui participen en aquest procés creatiu a quatre mans des de dues disciplines que quan s'uneixen es reforcen mútuament i apropen de manera diferent la literatura catalana al públic, un dels grans objectius de la fira d'espectacles literaris.

Vine a la presentació en públic! Prèviament a la residència, el divendres 6 d'abril a les 19.30 h, Sònia Moll i Alessio Arena faran un primer contacte i mostraran el seu talent creatiu a la Llibreria Bassa de Móra d'Ebre. Moll, com a poeta de referència al país, i Arena com a guanyador, entre altres, del Festival Musicultura d'Itàlia, un dels més importants de la cançó d'autor del seu país. El resultat final de la residència el presentaran el divendres 25 de maig en el marc de Litterarum en un espectacle de petit format per a programadors també a la Llibreria Bassa. Un dels objectius de la residència creativa és que l'espectacle creat s'ofereixi per a la contractació als programadors acreditats a Litterarum Móra d'Ebre 2018 i aquests el programin en els seus espais culturals de Catalunya, les Illes Balears i el País Valencià.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.