7.4.18

INAUGURACIÓ DE L'EXPOSICIÓ ARTESANIA I SOSTENIBILITAT AL PALAU OLIVER DE BOTELLERExposició
La mostra inaugurada aquest vespre al Palau Oliver de Boteller, seu dels Serveis Territorials del Departament de Cultura a les Terres de l'Ebre, està produïda pel Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya, a partir d'una convocatòria feta al sector artesà català sobre les bones pràctiques en sostenibilitat.
 
La finalitat és reflexionar sobre el fet que venim d'una llarga etapa industrial en què el mercat ha prioritzat el consum continuat, el concepte d'"usar i llençar" propi d'un sistema amb obsolescència programada. Tanmateix, actualment hi ha molts usuaris que busquen en els productes uns valors afegits diferencials com ara la personalització, la producció local i limitada, la durabilitat, la possibilitat d'adaptar-los o reparar-los, els materials locals, la qualitat, la fixació de la població a l'entorn –en definitiva, l'impacte que la seva compra té a la natura i a la societat.
 
Aquests compradors conscienciats s'han fixat en l'artesania, atès que el seu sistema productiu porta implícits tots aquests valors, com també en els artesans, els quals mostren una relació personal i professional molt propera i compromesa amb els seus productes. Si calculem l'impacte ambiental i social del sistema de producció artesà obtenim un resultat molt més rendible i sostenible que el sistema de producció industrial. Els artesans, moltes vegades ajudats per les últimes tecnologies, controlen tot el seu procés productiu: des de la conceptualització d'un producte o servei fins a la seva venda, i  d'aquesta manera minimitzen la seva petjada ecològica.
 
En definitiva seguint el principi de "pensa globalment, actua localment", consumir artesania avui en dia forma part d'una actitud responsable envers el planeta, els nostres veïns i les generacions futures.
 
Artesania i Sostenibilitat ens permetrà conèixer el treball de vint-i-un artesans, de disciplines i tècniques molt heterogènies que creen joies, sabates, tèxtils, objectes més tradicionals o totalment contemporanis, així com objectes d'ús diari o de disseny industrial fins a d'altres de més artístics o poètics. Podrem apreciar i ens sorprendran les textures més diverses, els colors i fins i tot olors, que ben segur despertaran la nostra curiositat i ens permetran endinsar-nos en el món personal d'aquests artesans artistes tan vinculats al seu entorn.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.