25.4.18

El Parc Natural del Delta de l'Ebre analitzarà la brossa marina dipositada en 3.000 metres quadrats de platja

Tècnics del Parc Natural del Delta de l'Ebre duran a terme el proper dijous, 26 d'abril, una actuació a la platja del Serrallo de Sant Jaume d'Enveja (Montsià) consistent en mostrejar, classificar i analitzar brossa marina. L'acció forma part del programa "Mes de vigilància de la brossa marina" del projecte ACT4LITTER, que pretén sumar esforços amb diverses àrees marines protegides per lluitar contra la contaminació dels ecosistemes a la Mediterrània. Més enllà de recollir deixalles, es busca conèixer la composició de la brossa per actuar en les activitats humanes que la produeixen.

 

El passat mes de desembre ja es va analitzar la brossa en aquest mateix espai i en altres 20 punts de la Mediterrània situats a Albània, França, Grècia, Itàlia, Turquia i l'estat Espanyol. En aquell moment es van recollir 22.867 productes, amb una densitat mitjana d'1,2 elements per metre quadrat, xifra considerada relativament alta. A la platja Serrallo la densitat va ser menor, amb 0,03 objectes per metre quadrat, un 82% dels quals, de material plàstic.

 

La Mediterrània és una de les conques més afectades per la brossa marina a tot el món. Aquestes escombraries representen un problema persistent, amb un impacte negatiu sobre sectors econòmics vitals com ara la pesca, l'aqüicultura, la navegació i el turisme. Però, sobretot, suposa una amenaça sobre les espècies i hàbitats marins i un perill per a la salut de les persones.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.