12.4.18

Catalunya exhibeix el seu potencial agroalimentari i gastronòmic a l'AlimentariaDARP
Alimentaria 2018
En la seva ferma aposta per la comercialització i internacionalització del sector agroalimentari català, el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, manté el compromís de donar suport a les empreses en la promoció comercial. Per això, i sota el paraigua de Catalunya, en aquesta 22a edició de la fira Alimentaria, que el proper dilluns, 16 d'abril, obrirà les seves portes, el Departament, a través de Prodeca, ha impulsat la participació de més de 190 empreses, facilitant espais d'exposició i promoció en els salons Lands of Spain, Intervin, Intercan i Interlac.
 
A més, en aquesta edició i com a novetat, Catalunya disposarà en exclusiva de l'espai Catalonia Food and Gastronomy HUB, una àrea polivalent, de 320 m2, situat al Pavelló 3, que oferirà al llarg dels quatre dies de certamen una programació de més de 80 activitats: degustacions, tastos, showcookings, presentacions de productes, ponències, trobades sectorials i reunions empresarials. L'estand vol ser un punt de trobada per a importadors i productors, un aparador de la salut agroalimentària de Catalunya i un contenidor de la seva capacitat productiva, exportadora i empresarial.
 
En el marc d'Alimentaria Barcelona, després de l'èxit assolit en les darreres edicions, els dies 17 i 18 d'abril, tindrà lloc el Fruit Business Forum, un espai de trobada i de promoció de les exportacions d'un dels sectors més dinàmics de l'economia agroalimentària catalana, que enguany arriba a la seva 3a edició. El dilluns 16 d'abril, els Grups d'Acció Local Pesquers del Mediterrani nord- occidental presentaran a la sala INNOVAL el Manifest per la promoció dels productes pesquers de proximitat dins la Dieta Mediterrània, i es duran a terme mostres culinàries d'espècies pesqueres típiques del MediterranI, com el seitó i el pop.  
 
Durant aquesta edició d'Alimentaria també es presentarà un directori online que permet buscar i conèixer els elaboradors catalans amb certificació halal i una guia per informar a les empreses agroalimentàries catalanes que volen produir per al mercat d'aliments halal. Aquests actes es complementaran amb un showcooking de plats autòctons de la cuina dels Emirats Àrabs i, per part catalana, s'elaborarà un menú halal amb el receptari català com a protagonista (18 d'abril).
 
D'altra banda, també es farà la presentació d'Una història de plaers, vídeos de la nova campanya de productes agroalimentaris amb Denominacions d'Origen Protegides i Indicacions Geogràfiques Protegides (17 d'abril).
 
El sector agroalimentari, motor de l'economia catalana

Catalunya és un dels principals clústers agroalimentaris europeus. Té un potent teixit econòmic i social que la proveeix d'aliments i gestiona el 90% del territori i el seu espai marítim. La indústria agroalimentària és un dels principals sectors industrials de Catalunya, on el sector primari, juntament amb la indústria de transformació d'aliments, representa prop del 4% del PIB de Catalunya i el 18,6% de l'industrial; és el tercer sector exportador, amb el 14,27% del valor total; és la primera indústria manufacturera pel que fa a ocupació i compta amb més de 70.000 explotacions i empreses arreu del país.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.