16.4.18

Arrenca la tercera edició del Fruit Business Forum, una plataforma de negocis per a l'impuls de les exportacions


FOTO WEB
Un moment de la intervenció del secretari general del DARP, David Mascort.
Avui comença a Barcelona la 3a edició del Fruit Business Fòrum, una plataforma de negocis organitzada pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP), a través de l'empresa pública Promotora d'Exportacions Agroalimentàries (PRODECA), que ha de permetre els productors comercialitzadors de fruita de Catalunya establir els primers contactes amb operadors internacionals per tal d'obrir mercat en països tercers.
 
Després de l'èxit obtingut en la darrera edició i a petició de diferents empresaris, aquest és el segon any que aquesta trobada es realitza en el marc de la fira Alimentaria. El secretari general del DARP, David Mascort, ha clos la inauguració del congrés i ha explicat que, amb aquesta tercera edició, el Fruit Business Fòrum comença a ser ja una plataforma de negocis consolidada.
 
Mascort ha subratllat que la capacitat exportadora del sector fruiter català ha permès que aquest sector se situï en tercera posició pel que fa exportacions agroalimentàries (14%), després del carni i dels productes Fine Food (pastisseria, cafè, cacau i les seves preparacions, productes a base de cereals, dolços i confiteria), amb un valor de vendes de de gairebé 1.400 M€.
 
L'objectiu del fòrum, que tindrà lloc els dies 17 i 18 d'abril, és generar un espai en què s'hi puguin aplegar els interessos de totes les parts per a generar fluxos de negoci a través d'entrevistes B2B durant els dos dies que durarà el congrés. Aquesta plataforma compta amb la participació de 21 operadors internacionals de 13 països tercers i 14 empreses catalanes de fruita, de les quals 9 ja van participar en l'edició anterior
 
Els països participants en la tercera edició del Fruit Business Forum són: Costa d'Ivori, Egipte, Senegal, Sudàfrica, Azerbaijan, Uzbekistan, Kazakhstan, Qatar, Oman, Kirguistán, Canadà, Colòmbia i Costa Rica.
 
En concret, la capacitat exportadora del sector fruiter el situa en tercera posició pel que fa exportacions agroalimentàries (13,8%), després del carni i dels productes Fine Food (pastisseria, cafè, cacau i les seves preparacions, productes a base de cereals , dolços i confiteria ), amb un valor de vendes de 1.391 M€.
 
D'altra banda, el sector fruiter i d'hortalisses ha registrat un increment en valor del 2,1% respecte a 2016. Els productes més venuts en termes de valor a l'estranger són préssecs, nectarines, cítrics, pomes i peres.
 
La fruita fresca constitueix una de les principals produccions agràries de Catalunya pel seu pes econòmic, per la superfície de conreu, per la seva importància relativa en la producció tant d'Europa com de l'Estat espanyol, i per la seva orientació exportadora. Catalunya és una de les principals zones productives de fruita dolça i cítrics d'Europa i la principal àrea de producció a l'Estat, i, a la vegada, és el segon major productor mundial de préssec i nectarina, el cinquè de pera, i el vintè productor de poma.
 
Més de 50 mil hectàrees de terres plantades amb arbres fruiters produeixen més d'un milió de tones de fruites, gràcies a una zona plena de diversitat i un clima mediterrani suau.
 
Alhora, com ja s'ha destacat, és un gran exportador de fruita. De fet, més del 80% de tots els fruits produïts a Catalunya s'exporten als mercats estrangers i la nostra fruita està present en les cadenes europees i internacionals més exigents pel que fa a qualitat.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.