17.4.18

6a EDICIÓ “ELS ROMANS ENS VISITEN”
Dates: Del 19 al 22 d'abril de 2018

Lloc: Institut Ramon Berenguer IV i Parc Arqueològic de la Carrova

Organitza: Campus Extens de la URV a Amposta, Institut Ramon Berenguer IV, Museu de les Terres de l'Ebre i Ajuntament d'Amposta.

Col·labora: Diputació de Tarragona, ESARDI i Expoclick


Aquesta setmana arriben els actes centrals d'una nova edició d'"Els romans ens visiten" Jornada de recreació històrica. Aquesta activitat organitzada per l'Institut Ramon Berenguer IV, el Campus Extens de la URV a Amposta, el Museu de les Terres de l'Ebre i l'Ajuntament d'Amposta va començar el març de 2013 amb l'objectiu pedagògic i educatiu de fer una immersió en la història, de conèixer en primera persona, a través de la recreació històrica, l'època romana. Durant aquests anys ha esdevingut un punt de trobada atractiu no només per a l'alumnat sinó també per als apassionats del món romà i el públic en general.


Enguany, a més de les activitats que es duen a terme en els centres escolars, la principal novetat radica en el trasllat de l'escenari principal de l'activitat al Parc Arqueològic de la Carrova, amb la intenció de donar a conèixer el patrimoni històric-arqueològic propi i revaloritzar-lo. En aquesta 6a Jornada de recreació històrica romana es consolida un programa dual amb un total de 8 activitats especifiques tant per als alumnes com per al públic en general. Ens aproparem al coneixement de les vil·les romanes, base de l'organització agrícola del territori arran de la conquesta romana. La vil·la romana de la Carrova, que va estar activa entre els segles I aC i V dC, és un exemple dels assentaments rurals d'època antiga al tram final de l'Ebre, a més d'esser la única adequada per al públic i visitable a les Terres de l'Ebre. Per aquest motiu hi haurà visites guiades a la vil·la de la Carrova, a càrrec dels Serveis Educatius del Museu, els dies 19 i 20 per als alumnes de 1er d'ESO d'Amposta i els dies 21 i 22 , d'11 a 14 h, per al públic en general. També podrem veure a l'interior de la torre de la Carrova un diorama d'Expoclik d'una vil·la romana.


Entre les activitats dirigides als alumnes s'inclou el taller de cal·ligrafia romana, aquest any conduit per la cal·lígrafa Amanda Adams; la conferència marc sobre el tema "Les vil·les romanes" a càrrec del Dr. José Javier Guidi, investigador de la Universitat Rovira i Virgili, o l'apropament a la cultura clàssica mitjançant el teatre amb la representació de les peces "Marcus Marcus a la batalla de les goles de l'Ebre" i "Per tots els planetes! Els déus i deesses tenien iaios?" per la companyia de teatre "Los navegantes".


Cal fer esment de la bona acollida que estan tenint els "Tallers sobre vida quotidiana en època romana", tallers en que s'apropa la cultura romana a l'aula interactuant l'alumnat de diferents nivells educatius. Així els alumnes de 4art d'ESO de Llatí de l'Institut Ramon Berenguer IV comparteixen els seus coneixements, mitjançant diferents metodologies i utilitzant eines TIC, sobre l'exèrcit, la mitologia, els jocs i l'habitatge amb els alumnes de les escoles Consol Ferré, Agustí Barberà, Soriano Montagut, Miquel Granell i Sagrat Cor.


Per a més informació, contacteu al telèfon 977 70 29 54 o al correu

comunicacio@museuterresebre.cat


PROGRAMA


Dijous 22 de març

Taller de cal·ligrafia romana a càrrec de Keith Adams i Amanda Adams. ESARDI-Escola d'Art i Disseny. Inscripció prèvia


De dilluns a dimecres, del 16 al 18 d'abril de 2018

Tallers sobre vida quotidiana en època romana en els quals els alumnes de 4t ESO de l'Institut Ramon Berenguer IV explicaran als alumnes de les escoles Consol Ferré, Agustí Barberà, Soriano Montagut, Miquel Granell i Sagrat Cor els temes "La vil·la romana", ''L'exèrcit", Déus i deesses" i "Els jocs romans".


Dijous i divendres, 19 i 20 d'abril de 2018

Per als alumnes de 1er d'ESO visites guiades a la vil·la romana de la Carrova, a càrrec del Serveis Educatius del Museu de les Terres de l'Ebre, i taller amb un diorama d'Expoclick d'una vil·la romana a càrrec Andreu Borràs.


Divendres 20 d'abril de 2018

10'30 h - 11'30 h. Conferència "Les vil·les romanes" a l'Institut Ramon Berenguer IV, a càrrec de José Javier Guidi, investigador postdoctoral a la Universitat Rovira i Virgili.


12 h. Teatre a càrrec de la companyia de teatre "Los Navegantes", a l'Institut Ramon Berenguer IV. Actor: Jesús Pescador, amb la representació de:

- "Marcus Marcus a la batalla de les goles de l'Ebre"

- "Per tots els planetes!! Els Déus i Deesses tenien iaios?"


ACTIVITATS PER A TOTS ELS PÚBLICS AL VOLTANT DEL PATRIMONI I LA CULTURA ROMANA


Dissabte i diumenge, 21 i 22 d'abril de 2018

11 h a 14 h. Visites guiades al Parc arqueològic de la Carrova i al diorama d'Expoclick d'una vil·la romana. Activitat gratuïta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.