8.3.18

Unió de Pagesos alerta de la manca de renovació de fitosanitaris per al conreu de l’alfals per combatre les plagues

Unió de Pagesos fa un balanç positiu de la campanya d'alfals del 2017 pel temps favorable, ja que no han coincidit èpoques de pluja amb els dalls d'aquest farratge. Així mateix, la sequera a molts punts de l'Estat ha permès arribar a un final de campanya amb pocs estocs, fet que hauria de permetre un bon inici de la nova campanya.

 

El sindicat alerta de la manca de renovació de productes fitosanitaris per aquest conreu, com el clorpirifos, l'aprovació del qual expira el gener del 2019, fet que farà augmentar els costos del control de plagues en alfals. Aquest és un exemple de les majors exigències del sistema de producció europeu.

 

A més, Unió de Pagesos ja va alertar del perjudici que suposa per al sector la prohibició de fer servir productes fitosanitaris en les superfícies d'interès ecològic, on el conreu de l'alfals hi és permès. Aquesta prohibició dificulta que s'hi pugui continuar realitzant alfals, com alternativa al guaret.

 

El sindicat insisteix a defensar que cal una modificació de la normativa estatal de la Política Agrària Comuna (PAC) per tal de permetre, com preveu la normativa comunitària, que els elements paisatgístics com les casetes, marges de pedra seca, camins, basses o zones adjacents a les terres de conreu serveixin com a superfícies declarades d'interès ecològic.

 

Així mateix, Unió de Pagesos proposa, de cara a la futura PAC, que les tasques de llaurar franges de protecció per prevenir incendis forestals després de la sega es comptabilitzin com a pràctica equivalent a efectes de donar compliment a les obligacions del pagament verd de la PAC, com a mesura per fomentar aquesta bona pràctica agrària i compensar els sobrecostos que té per l'activitat agrària.

 

D'altra banda, una cinquantena de persones han participat avui en la Jornada sobre conreus farratgers que Unió de Pagesos organitza des de fa nou anys a Ivars d'Urgell (Pla d'Urgell) i que ja s'ha convertit en trobada de referència per al sector.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.