22.3.18

S'instal·larà una càmera per reforçar la vigilància contra l'expansió del cargol poma

Trobada entre els diferents cossos policials implicats
Trobada entre els diferents cossos policials implicats
El Pla de lluita contra l'expansió del cargol poma al delta de l'Ebre estableix la neteja obligatòria de la maquinària agrícola després d'haver treballat dins de camps d'arròs del marge esquerre del delta per poder passar al marge dret (lliure de la plaga amb alguns focus puntuals), i també després d'haver treballat en finques infestades del marge dret.

La mesura és d'aplicació durant tot l'any, tant en els treballs en sec de preparació del terreny com en els tractaments fitosanitaris, l'adobament, la sembra, la recol·lecció i l'aixafada dels rostolls. Aquesta mesura es va establir per impedir que la maquinària transportés cargols o postes des de camps infestats a camps lliures de la plaga i evitar així una de les causes de la seva expansió. L'incompliment d'aquesta mesura suposa una infracció greu de la Llei de sanitat vegetal i està tipificada amb sancions de 3.001€ a 120.000€.
 
Per facilitar el compliment d'aquesta obligació, el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) ha establert dos punts de neteja gratuïts de la maquinària agrícola de l'arròs: l'un a Deltebre, i l'altre al canal Marítim en el terme municipal d'Amposta, gestionat per una empresa autoritzada que expedeix certificats oficials de neteja que garanteixen el compliment d'aquesta obligació i permeten la circulació lliure de la maquinària fins a la nova destinació de treball.
 
Una de les novetats importants d'enguany és la instal·lació d'una càmera de videovigilància al pont Lo Passador que permetrà als cossos policials un control eficaç del pas de maquinària les 24 hores del dia i durant tot l'any.
 
També s'ha establert controlar el moviment de planter d'arròs, prohibit des de l'hemidelta esquerre al dret i amb necessitat de comunicació al DARP en la resta dels casos entre finques. Aquest fet també ha estat causa de nous focus d'expansió del cargol poma.
 
Per evitar nous focus de cargol poma en finques lliures, s'ha reforçat la coordinació entre els cossos policials (policies locals de Sant Jaume d'Enveja, Deltebre i Amposta, Unitat de Medi Ambient del cos de Mossos d'Esquadra, SEPRONA de la Guàrdia Civil i cos d'Agents Rurals). En aquest sentit, s'ha aprovat un protocol de vigilància i uns calendaris d'actuació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.