2.3.18

Montserrat: ‘Exigim una via de comunicació ràpida, segura i gratuïta, i mentre no existeixi, la millor alternativa a l’N-340 és la gratuïtat de l’autopista’

Els diputats Jordi Salvador i Irene Fornós, acompanyats dels senadors Miquel Aubà i Laura Castel i del diputat provincial Miquel Subirats, s'han reunit aquest matí amb els alcaldes d'Alcanar, la Ràpita, l'Aldea, el Perelló i l'Ametlla de Mar per valorar la inoperància del Govern espanyol a l'hora d'aplicar les mesures a què s'havia compromès per  descongestionar i reduir la sinistralitat de la carretera N-340.
 
L'alcalde d'Alcanar i president de la Federació de l'Ebre d'Esquerra, Alfons Montserrat, ha lamentat que 'la problemàtica continua igual', fet que ha atribuït a un 'dèficit crònic d'inversió a les nostres terres'. Montserrat ha demanat 'solucions i no expectatives' i per això ha exigit 'una via de comunicació ràpida, segura i gratuïta'. L'alcalde ha recordat que 'la solució que reivindiquem és que, mentre no hi hagi aquesta alternativa a l'N‑340, s'estableixi la gratuïtat de l'autopista en els trams de l'Ebre i Tarragona; si més no, en clau de mobilitat interna', fet que milloraria el desenvolupament del territori i acabaria amb la sinistralitat.
 
La portaveu d'Esquerra a la Comissió de Foment del Senat, Laura , ha anunciat que presentaran una moció al Ple de la Cambra reclamant-ne la gratuïtat i la compareixença del Ministre de Foment, Íñigo de la Serna, per reclamar-li una '' de lesactuacions a fer. Castel també ha recordat que l'N-340 forma part del Corredor del Mediterrani i cal convertir-la en una infraestructura competent. Per això demanaran que l'Estat compleixi amb els reglaments de la Unió Europea i el Connecting Europe, que reclama la intermodalitat dels serveis de transport.
 
La senadora ha criticat les excuses del Govern espanyol per no posar en funcionament les mesures anunciades sobre l'N-340: '"Quan volen fer una cosa de forma exprés i sumaríssima, ho fan. Per exemple, van tancar les delegacions del Govern a l'Exterior i el Diplocat amb un procediment sumaríssim i exprés, una forma d'actuar que no han volgut tenir amb la gratuïtat de l'autopista'.
 
El senadorMiquel Aubà, després de recordar que la concessió de l'autopista acaba l'any 2019, ha insistit al Ministeri perquè 'posi data, que ens digui quins tràmits calen i quines administracions estan implicades, perquè amb el 155 són ells els qui han eliminat el Govern de la Generalitat. És el mateix Estat qui té totes les atribucions i qui ha de donar solucions'.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.