1.3.18

La ‘macroparada’ Free Junqueras reclamarà arreu de les Terres de l’Ebre la llibertat del president d'Esquerra Republicana i dels altres presos polítics


El cap de setmana del 3 i 4 de març, Esquerra Republicana farà un gran desplegament al territori a iniciativa de la Plataforma Free Junqueras per reclamar la llibertat del president d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, com també de la resta de presos polítics: Jordi Cuixart, Joaquim Forn i Jordi Sánchez. Les més de 150 parades impulsades per Free Junqueras comptaran amb la presència de dirigents i càrrecs electes institucionals d'Esquerra Republicana.
 
A les Terres de l'Ebre, el dissabte hi haurà parades informatives a l'Ametlla de Mar, Roquetes, Tortosa, Alcanar, la Ràpita, la Sénia i Móra d'Ebre. El diumenge es faran a les Cases d'Alcanar i Camarles. A Amposta, aquest mateix dia se celebrarà un vermut musical solidari a les 12 h al Racó del Riu.
 
La Plataforma denuncia que l'Estat espanyol actua de manera venjativa contra Oriol i l'acusa sense fonament dels delictes de rebel·lió, sedició i malversació per haver organitzat el referèndum de l'1 d'octubre, obeint el mandat de la majoria del poble de Catalunya. L'empresonament d'Oriol , juntament amb els de Jordi , Quim Forn i Jordi Sánchez, mostra els límits i la feblesa d'un Estat que és capaç de conculcar drets fonamentals per derrotar els seus adversaris polítics.
 
L'empresonament i l'exili forçat d'adversaris polítics són la constatació definitiva del fracàs del Govern espanyol a l'hora d'abordar amb maduresa i sentit democràtic la reivindicació massiva, continuada i sempre escrupolosament pacífica d'una part importantíssima de la ciutadania catalana..
 
La és una iniciativa que vol posar en relleu, un cop més, que la reacció de l'Estat posa en perill els principis democràtics més elementals.
 
El president de la Federació de l'Ebre d'Esquerra Republicana, Alfons Montserrat, ha manifestat que " ens sumem a la macroparada Free Junqueras per reclamar la llibertat immediata d'Oriol Junqueras i la resta de presos polítics, el retorn dels exiliats i la restitució de tots els seus drets polítics com a representants electes del poble de Catalunya".
 
Montserrat s'ha mostrat convençut que 'les Terres de l'Ebre ens mobilitzarem per l'alliberament dels presos polítics amb moltes més accions, perquè aquesta és una causa justa que demana l'esforç de tots els que defensem els drets humans'.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.