23.3.18

Castel: ‘El PP continua tapant les vergonyes del Castor i per això no vol que es faci una auditoria externa sobre les indemnitzacions a ESCAL UGS’

La republicana Laura Castel ha defensat davant la Comissió d'Energia del Senat una moció instant el Govern a fer una auditoria externa amb relació a les indemnitzacions a l'Empresa ESCAL UGS, S.L, concessionària del projecte Castor. La moció, que ha rebut el suport de la resta de grups, ha estat rebutjada amb els vots del PP i l'abstenció del PNB.

 
Castel ha denunciat que 'el PP continua tapant les vergonyes del Castor i per això no vol que es faci una auditoria externa sobre les indemnitzacions a l'empresa ESCAL UGS'. La senadora ha demanat que 'l'auditoria externa analitzi el procediment seguit en aquesta concessió i l'adequació de la clàusula de responsabilitat patrimonial de l'Estat a la normativa, i si aquesta actuació s'ha ajustat als principis d'igualtat, publicitat i concurrència. També ha demanat que aquesta auditoria sigui presentada pel ministre en compareixença parlamentaria'.
 
Castel ha manifestat que 'el Castor és un dels escàndols tècnics, polítics i econòmics més grans de les darreres dècades' i per això 'exigim actuacions per determinar i investigar les responsabilitats de qui va tramitar, gestionar i aprovar aquest projecte'.
 
La senadora ha fet referència a la Llei de contractes del sector públic, al Reial Decret Llei 13/2014, amb el qual es va justificar la indemnització a Escal UGs, i a l'actuació de la Comisión Nacional de los Mercados y la Competencia, arran de la sentència del Tribunal Constitucional.
 
Davant 'l'opacitat de tot el procediment', la senadora ha insistit que 'cal facilitar els mecanismes necessaris per a la investigació per esclarir les responsabilitats tècniques, polítiques i econòmiques'.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.