7.2.18

L’IRMU subvencionarà 74 publicacions i activitats de 61 instituts i centres d’estudi del conjunt de territoris de parla catalana

L'Institut Ramon Muntaner ja ha donat a conèixer les publicacions i activitats que es beneficiaran dels 75.000 euros que aquest organisme destina a la XVI Convocatòria d'ajuts per a l'organització de congressos, jornades, itineraris i trobades i a la XIII Convocatòria de subvencions per a l'edició de publicacions periòdiques i d'obres de recerca en l'àmbit humanístic. En total se'n beneficiaran 74 projectes de 61 centres i instituts d'estudi locals i comarcals que abasten 40 comarques del conjunt de territoris de parla catalana. D'aquests projectes 36 són activitats, 33 revistes de recerca científica, 5 revistes de divulgació cultural i 24 monografies.

En el cas dels ajuts a activitats, la quantitat que s'hi destina en total és de 25.000 euros. s'ha concedit ajut a activitats com La recreació històrica del final de la Batalla de l'Ebre, de Lo Riu Associació Cultural; la Visita teatralitzada i vermut modernista, del Centre d'Estudis Lluís Domènech i Montaner, la Tardor Literària 2018, del Centre d'Estudis Argentonins, la XIV Jornada d'Història Local i Patrimoni Cultural a Menorca, del Centre d'Estudis locals d'Alaior, o les III Jornades socioeconòmiques de la Safor, del CEIC Alfons el Vell.

Quant als ajuts a publicacions, en el cas de revistes de divulgació cultural s'hi ha destinat 1.830 euros en total. Pel que fa a les revistes de recerca, sumen un total de 25.000 euros d'ajuts, entre les beneficiàries trobem la Miscel·lània del CERE i La Caramella. Finalment, en el cas de les monografies s'han repartit 22.260 euros de subvencions. L'Institut ha contribuït en els darrers anys a consolidar, malgrat la crisi econòmica, les publicacions periòdiques dels centres que són un dels elements més important de la seva activitat, ja que combina la recerca realitzada amb la seva difusió i és un dels principals mitjans de contacte amb els seus associats.

Les dues convocatòries d'ajuts compten amb el suport de la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i en el cas de les publicacions hi col·labora també la Fundació Privada Mútua Catalana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.