21.2.18

L'alumnat de català de les Terres de l'Ebre fa un dictat a l'aula amb motiu dels 150 anys de Pompeu Fabra

El Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre (CNLTE) ha engegat les activitats commemoratives de l'Any Pompeu Fabra amb un dictat amb la participació de l'alumnat dels cursos de català per a adults.

En commemoració del 150è aniversari del naixement de Pompeu Fabra (Gràcia, Barcelona, 20 de febrer de 1868 - Prada de Conflent, 25 de desembre de 1948), un total de 127 alumnes de set cursos de català per a adults del CNLTE van fer un dictat a l'aula sobre la vida i l'obra d'aquest important personatge de la cultura catalana.

La iniciativa formava part de l'activitat Dictats Fabra, organitzada en el marc dels actes commemoratius de l'Any Pompeu Fabra per a recordar els 150 anys del naixement del mestre i el centenari de la publicació de la Gramàtica catalana, obra del mateix autor. Es va dur a terme els dies 19 i 20 de febrer en set cursos impartits a les ciutats d'Amposta, Gandesa i Tortosa, i a la vila de Móra d'Ebre.

Altrament, amb motiu del Dia Internacional de la Llengua Materna, el CNLTE celebra avui a Tortosa un acte commemoratiu, el qual s'aprofitarà també per a donar el tret de sortida de les activitats de l'Any Pompeu Fabra que direferents entitats i institucions, entre les quals el CNLTE, organitzaran a les Terres de l'Ebre surant el 2018.

Cap comentari:

Publica un comentari

Els comentaris es moderen tots.