23.2.18

Esquerra presenta diverses preguntes al govern sobre els informes tècnics que reconeixen una errada greu en el disseny del Castor

El diputat republicà Jordi Salvador ha presentat nou preguntes per escrit al govern espanyol, arran del reconeixement fet pel Ministre d'Energia, Alvaro Nadal, de que hi havia una errada greu en el disseny del Castor.
 
Salvador ha manifestat que 'el reconeixement de l'errada en el disseny del Castor a més de demostrar la necessitat de fer una auditoria tècnica de la totalitat dels informes i estudis tècnics fets durant el procediment de decisió i posterior construcció del Castor; pot suposar la confirmació de les observacions plantejades durant anys per científics de prestigi, com el geòleg i professor de la UB, Josep Giner'.
 
El diputat ha registrat tres preguntes per saber qui va fer els informes tècnics amb els que es fonamenta el Ministre per dir que va haver-hi una errada greu de disseny. 'L'opacitat, la confidencialitat i l'absoluta manca de transparència és la manta amb la que els governs de PSOE i PP han tapat totes les vergonyes polítiques, tècniques i econòmiques del Castor. Volem poder accedir a tota la informació per així poder la veritat del que ha passat. En tenim dret'.
 
A més de formular dos preguntes sobre el gas matalàs i el personal tècnic, Salvador ha registrat cinc preguntes per saber quan el govern sol·licitarà els informes tècnics que han de garantir el desmantellament del Castor, tal com reclama la Proposició no de Llei aprovada a la Comissió d'Energia del Congrés el passat 14 de febrer.
 
Com durant la sessió de control al govern el Ministre no va voler respondre a la nostra demanda de saber quan donarà compliment al mandat parlamentari de sol·licitar els informes tècnics pel desmantellament del Castor, seguim insistint per saber quan ho farà i a quin organisme els sol·licitarà'. Ha afirmat el diputat republicà.
 
Salvador ha manifestat que 'hem ser perseverants perquè sinó el govern ajornarà el desmantellament del Castor tot el que pugui en el temps, i mentrestant el consumidor de gas haurà de pagar cada any amb el seu rebut els 15,7 milions d'euros de la hivernació'.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.