12.2.18

Aubà: ‘Si el Govern espanyol hagués actuat amb la mateixa diligència en aplicar els compromisos sobre l’N-340 que en aplicar l’Art. 155, el problema, ara, ja estaria resolt’.


El senador Miquel ha registrat vuit preguntes per escrit dirigides al Govern espanyol per conèixer quan i com aplicaran les mesures per descongestionar l'N-340 amb les bonificacions per als vehicles que circulen entre els peatges de l'autopista AP‑7 entre Peníscola i Vilafranca del Penedès, i el desviament obligatori dels camions de l'N-340 en aquests trams.
 
Aubà ha justificat aquesta iniciativa parlamentària per 'la incertesa mostrada pel ministre de Foment, que no ha concretat un calendari sobre quan i com es faran efectives les mesures per descongestionar l'N-340 i bonificar l'AP-7 a les Terres de l'Ebre, Tarragona i el Baix Penedès'.
 
El senador ha afirmat que, 'Si el govern espanyol hagués actuat amb la mateixa diligència en aplicar els compromisos adquirits sobre l'N-340 i les bonificacions a l'AP-7 que en aplicar l'Art. 155, el problema, ara, ja estaria resolt'.
 
Aubà ha lamentat 'les excuses' que està fent servir el Govern espanyol per no haver fet efectius els seus compromisos a temps: 'són els únics responsables de la situació que patim. Amb el 155, ells, a més, són Generalitat, i no han fet la feina que havien de fer'.
 
Davant la urgència de la situació i del fet que la concessió de l'autopista acaba l'any 2019, Aubà ha manifestat que la solució més immediata i millor seria 'aplicar la gratuïtat total dels peatges per a tots els vehicles i transportistes que circulen per aquests trams de l'AP-7, fins que s'acabi la concessió l'any 2019. El cost seria molt més barat que els més de 3.700 milions d'euros que ens costarà rescatar les autopistes radials de Madrid per després tornar a privatitzar-les'.
 
El grup d'Esquerra Republicana, en les vuit preguntes, demana saber les actuacions que ha portat a terme el govern espanyol des del setembre de 2017, data en la qual es van anunciar els compromisos que havien de ser efectius a partir de l'1 de gener de 2018; si els implementarà en dos mesos i mig, com ha manifestat públicament, i si té prevista alguna mesura urgent. També es pregunta, pel que fa al desviament de camions de l'N-340, si el Govern disposa d'un informe de l'Advocacia General de l'Estat, de la Secretaria General Tècnica d'Hisenda, del Ministeri de la Presidència o del Consell de les Obres Públiques.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.