6.2.18

Aubà: ‘Quants accidents i víctimes més haurem de lamentar a l’N-340 per la negligència i la inoperància del govern espanyol?’

 
El senador Miquel ha preguntat, durant la sessió de control al Govern celebrada avui al Ple del Senat, sobre el retard en l'aplicació de les mesures per descongestionar l'N-340 amb bonificacions per als vehicles que circulen entre els peatges de l'autopista AP-7 entre Alcanar i Vilafranca del Penedès, i el desviament obligatori dels camions.
 
Davant la manca de concreció i l'absència d'autocrítica del ministre de Foment, Íñigo de la Serna, en la seva resposta, li ha etzibat: 'Quants accidents i víctimes mortals més haurem de lamentar i patir a l'N-340, al pas per les Terres de l'Ebre i Tarragona, per la negligència i la inoperància del seu govern?'.
 
El senador li ha recordat que 'a causa del famós article 155, ara la responsabilitat de fer efectives aquestes mesures per evitar els accidents, la congestió i el col·lapse que pateix l'N-340 al pas per les Terres de l'Ebre, Tarragona i el Baix Penedès recau de manera única i exclusiva en el seu govern', fent referència a l'accident amb víctimes mortals que es va produir el passat cap de setmana 'en un tram en què des de l'1 de gener no hi hauria d'haver circulat cap camió, si s'haguessin aplicat les mesures a què es van comprometre'.
 
Aubà li ha fet saber que 'la indignació dels ciutadans és màxima davant la negligència i la irresponsabilitat del govern', com també pel fet que 'ningú hagi assumit cap responsabilitat ni hagi explicat els motius del retard que estem patint'.
 
A més d'exigir-li que 'de manera immediata' apliquin les mesures compromeses, Aubà li ha demanat 'la gratuïtat total dels peatges per a tots els vehicles i transportistes que circulen per aquests trams de l'AP-7, fins que s'acabi la concessió l'any 2019'.
 
El senador republicà vol que 'el govern actuï amb el mateix esforç, determinació i pressupost que el que ha dedicat per rescatar les 9 autopistes fallides –la majoria, radials de Madrid–, per més de 3.700 milions d'euros'. I ho ha justificat dient que, 'en el cas de l'AP-7, la urgència de l'actuació és més gran, perquè parlem de la seguretat vial i de vides humanes'.
 
Aubà ha acabat la intervenció reclamant al ministre 'no més col·lapses, no més accidents i no més víctimes a l'N-340'.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.