16.1.18

Un pla de treball i formació dona feina a nou persones en atur a la Terra Alta

El Consell Comarcal de la Terra Alta engega, per cinquè any, el Programa Treball i Formació, amb la contractació de 9 persones per realitzar treballs a la Via Verda i als municipis de la comarca.

El Consell Comarcal de la Terra Alta inicia l'any 2018 amb la contractació per un període d'entre sis i dotze mesos d'una coordinadora i vuit treballadors, tres dones i cinc homes, en el marc del Programa de Treball i Formació impulsat i finançat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu amb la col·laboració de l'ens comarcal.

La selecció de les persones contactades s'ha fet conjuntament amb el Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), entre les persones inscrites com a demandants d'ocupació no ocupats i que o bé no perceben cap prestació per ocupació o són beneficiaris de la renda mínima d'inserció.

Tres d'aquests llocs de treball es destinen a feines de la Via Verda, en el tram que pertany a la comarca de la Terra Alta. Es duran a terme tasques de manteniment i conservació del mobiliari existent, adequació de túnels, accessos i vorals, i neteja en general. La resta de persones treballadores, realitzaran treballs de condicionament d'espais urbans i entorns naturals dels municipis de Gandesa, Caseres, Corbera d'Ebre, La Pobla de Massaluca i Vilalba dels Arcs.

Les persones contractades rebran accions formatives de caràcter transversal (prevenció de riscos laborals, recerca de feina, comunicació i competències digitals), amb la finalitat de millorar el seus coneixements i les seves aptituds amb una perspectiva personal, cívica i social, alhora que garantir el dret a la formació de les persones treballadores.

Els contractes de plans d'ocupació permetran a les persones aturades retornar al món laboral després d'un període de temps sense treball, ampliar la seva experiència professional i la seva formació, millorant així les seves competències tècniques.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.