31.1.18

Salvador: “Exigim al Govern que retorni als consumidors els pagaments que han fet pel Castor”

 
 
El diputat republicà Jordi Salvador ha exigit al ministre d'Energia, Álvaro Nadal, que 'els costos del fracàs del Castor els paguin els seus responsables i no la ciutadania'. És per això que li ha exigit que 'el govern retorni als consumidors els pagaments que han fet pel Castor amb el seu rebut de gas'. Salvador ha fet aquesta intervenció durant la compareixença del ministre a la Comissió d'Energia del Congrés, arran de la sentència del Tribunal Constitucional sobre el Reial Decret Llei 13/2014 referent al Castor.
 
Per al diputat, davant el contingut de la sentència, 's'hauria d'anul·lar la indemnització de 1.350,7 MEUR pagada a les empreses promotores del Castor i la seva repercussió en la factura dels consumidors de gas'.
 
El diputat tarragoní ha qualificat el Castor com 'un projecte inacabat, ple d'irregularitats tècniques, econòmiques, administratives i polítiques, del qual els governs del PP i el PSOE no n'han volgut assumir cap responsabilitat ni facilitar els mecanismes necessaris per investigar-lo'. D'aquí que hagi demanat al ministre la creació d'una Comissió d'Investigació parlamentària sobre el Castor.
 
Salvador ha volgut recordar que 'el Castor és una mostra dels famosos negocis de la llotja del Bernabéu' i que el gran beneficiat del projecte ha estat 'l'empresari amic  Florentino Pérez'. El fet que el Tribunal Constitucional determinés que no era ni pertinent ni necessari el pagament de la indemnització, d'una vegada i en un termini de 35 dies, demostra, segons el diputat, que 'aquesta mesura només responia a l'interès, la urgència i les necessitat de Florentino'.
 
Salvador ha lamentat 'la manca de respostes' del ministre, al qual li ha demanat que expliqués com el govern defensarà els consumidors de gas i els rescabalarà del pagament injust al qual són sotmesos, com i quan els retornaran els diners i qui n'assumirà responsabilitats.
 
El diputat republicà també ha incidit en els 15,7 MEUR anuals de cost del manteniment de les instal·lacions hivernades i ha preguntat al ministre per què el govern demora el segellat dels pous de gas i el desmantellament, a més de si tenen un estudi del cost econòmic i un calendari per portar a terme aquest segellat i desmantellament. Salvador, en aquest sentit, tampoc ha rebut cap resposta del ministre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.