30.1.18

Les cooperatives del Baix Ebre i del Montsià es mobilitzen per lluitar contra els robatoris d’olives

Les cooperatives del Baix Ebre i del Montsià que formen part d'ACOBEM van promoure una reunió el passat divendres amb representants al territori del departament d'Agricultura i d'Interior de la Generalitat de Catalunya, per tal de parlar i de buscar solucions a la greu problemàtica que suposa l'increment, les darreres setmanes, de robatoris d'olives a explotacions de les dues comarques. En la trobada es va posar de manifest la preocupació dels pagesos davant dels robatoris tant per les pèrdues econòmiques com per la seva integritat física i s'hi va acordar intensificar diferents línies d'actuació.

Per part de les cooperatives es van reclamar més controls policials en el moment de la recollida d'aquest producte, així com una major regulació i més inspeccions de tots els canals de recepció de les olives i, finalment, s'hi va demanar més facilitats a l'hora de fer les denúncies per part dels pagesos. Així mateix les cooperatives es van oferir a participar en un pla d'acció conjunt per facilitar aquestes denúncies, és per això que coordinaran la recollida d'aquestes denúncies i les hi donaran celeritat perquè arriben als cossos policials, a través de correus comunicatius i dels canals que s'estableixin. De fet, les denúncies són un dels inputs més importants perquè els diferents cossos policials puguin actuar degudament.

A la reunió de divendres vam ser-hi presents els directors dels serveis territorials d'Agricultura i d'Interior, Ferran Grau i Joan Juan, respectivament; el cap dels agents rurals a les Terres de l'Ebre, Miquel Àngel Garcia; l'intendentdels Mossos d'esquadra a l'Ebre, Josep M. Estela, i els representants policials de les dues comarques. En representació de les cooperatives van assistir-hi el president d'ACOBEM i Soldebre de Tortosa, el de l'Agrícola de la Sénia, el de l'Olivarera Baix Ebre de Camarles i el de l'Agrícola Sant Isidre de Mas de Barberans.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.