22.1.18

Esquerra demana a la Diputació Permanent del Congrés que convoqui un ple extraordinari perquè el ministre doni explicacions sobre el Castor'

Esquerra Republicana demanarà, demà dimarts a la Diputació Permanent del Congrés, la convocatòria d'un ple extraordinari en què comparegui el ministre d'Energia, Turisme i Agenda Digital, Álvaro Nadal, per informar sobre les conseqüències de la sentència del Tribunal Constitucional del passat 22 de desembre, sobre la indemnització de 1.350.720.000 € pel magatzem de gas Castor. La petició s'ha fet conjuntament amb el PDeCAT.

 
El portaveu d'Esquerra Republicana al Congrés de diputats, Joan Tardà, ha manifestat que 'és un fet tan greu i tan necessitat d'explicacions que, malgrat que el mes de gener és inhàbil a efectes de Cambra Legislativa, considerem d'urgència que el ministre comparegui per explicar què faran per rescabalar els consumidors de gas i recuperar la indemnització. I també per saber durant quant temps el Govern espanyol pensa mantenir una hibernació innecessària de les instal·lacions que ara paguen  els consumidors, quan el que cal és segellar-lo i desmantellar-lo'.
 
El diputat republicà ha recordat que 'el projecte Castor, des de l'inici, ha estat un frau a la ciutadania, un exemple més dels negocis fets a cop de BOE des de la llotja del Bernabéu i de la connivència que hi ha entre el poder econòmic i el polític'.
 
Per a Tardà, 'l'escàndol tècnic, econòmic i polític del projecte Castor és directament proporcional a la manca de transparència i opacitat que han aplicat el PSOE i el PP davant qualsevol intent que es donin explicacions i s'expliqui el que va passar'.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.