22.1.18

El Consell Comarcal del Baix Ebre va tramitar el 2017 un total de 525.000 euros en ajuts a famílies en risc d’exclusió residencial

L'Oficina Comarcal d'Habitatge del Baix Ebre va gestionar durant el 2017 un total de 525.000 euros en concepte d'ajuts a famílies de la comarca en risc d'exclusió residencial per garantir el seu dret a l'habitatge. El servei de borsa d'habitatge, que gestiona el Consell Comarcal del Baix Ebre, va incrementar l'any passat en un 23,30% els expedients d'ajuts al lloguer als municipis de la comarca (a excepció del de Tortosa, que disposa de borsa pròpia). L'Oficina Comarcal d'Habitatge va atendre durant aquest període 3.650 visites o consultes, ja fos presencialment, per telèfon o per via telemàtica.

De les 418 sol·licituds de prestacions per al pagament del lloguer tramitades, 116 van ser renovacions i 302 expedients de la convocatòria per a nous perceptors de 2017. Dels 418 expedients presentats, sumant les diferents línies de renovació i nous perceptors, 372 van comptar amb resolució favorable (89%). De mitjana, l'ajuda mensual per a les famílies s'ha situat en 123,53 euros.

Pel que fa a la distribució per municipis, Roquetes amb 121 resolucions favorables, va ser la població del Baix Ebre que més ajuts va rebre, seguida de l'Ametlla de Mar (83), Deltebre (63), l'Aldea (35) i l'Ampolla (19).

Durant el 2017 també es van presentar a l'Oficina Comarcal cinc sol·licituds de prestacions d'urgència especial per tal de no perdre l'habitatge, sigui per quotes de lloguer o per quotes d'hipoteca, de les quals dues han estat favorables i dues continuen pendents.

També en la línia d'adaptar-se a la realitat social i econòmica, des de 2014, el Consell Comarcal ofereix l'Ofideute, un servei d'intermediació voluntària entre deutors hipotecaris i les respectives entitats financeres amb l'objectiu d'arribar a un acord i evitar els desnonaments. Els casos d'Ofideute, per la seua complexitat i la durada dels tràmits, es poden tramitar entre uns mesos i més d'un any. Actualment, l'Oficina Comarcal d'Habitatge té en tràmit un total de sis expedients i cada vegada es registren més consultes.

L'Oficina Comarcal d'Habitatge del Baix Ebre gestiona diversos serveis competència de la Generalitat de Catalunya gràcies a un conveni signat amb l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, que es renova anualment.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.