17.1.18

Catalunya es presenta a Fitur amb l'Any del Turisme Cultural com a novetat destacada


Estand de l'ACT a Fitur
Estand de l'ACT a Fitur
 
El director general de Turisme, Octavi Bono, i el director de l'Agència Catalana de Turisme (ACT), Xavier Espasa, han participat, juntament amb una setantena d'empreses i institucions, en el primer dia de Fitur, la fira turística més important de l'Estat Espanyol, que té lloc a Madrid des d'avui i fins al 21 de gener. Demà, el secretari d'Empresa i Competitivitat, Joan Aregio, encapçalarà la delegació catalana i visitarà l'estand de Catalunya.
 
Sota l'eslògan És el que veus. És el que vius, l'estand de l'Agència Catalana de Turisme (ACT) representa un gran llibre de viatge per Catalunya. En 900 m2, es promocionen les moltes experiències pensades per als turistes (familiars, enoturístiques, d'aventura, de negocis...), així com les novetats de les nou marques turístiques del territori: Costa Brava, Costa Daurada, Terres de Lleida, Costa Barcelona, Paisatges Barcelona, Pirineus, Val d'Aran, Terres de l'Ebre i Barcelona.
 
El director general de Turisme, Octavi Bono, ha explicat que "en el marc de la nostra participació en fires promocionals, a Fitur donem el tret de sortida del que serà l'any temàtic dedicat al turisme cultural. L'objectiu d'aquesta iniciativa és subratllar tots aquells valors associats a la cultura i al patrimoni cultural, que són molts i molt amplis. Tots ells, a més, amb un gran potencial per dotar de continguts experiencials noves propostes turístiques arreu del territori per oferir als nostres visitants".
 
2018: Any del Turisme Cultural a Catalunya
 
El Parlament Europeu ha declarat 2018 com a Any Europeu del Patrimoni Cultural. Des de l'àmbit turístic, l'Agència Catalana de Turisme aprofita la centralitat que la cultura té aquest 2018 per declarar l'Any del Turisme Cultural 2018, amb el repte de propiciar que el turisme posi en valor la cultura i el patrimoni cultural, tant material com immaterial, com a factor clau de singularització de la destinació catalana. Es tracta d'un repte bidireccional en què la cultura potencia la singularitat dels atractius turístics culturals i, d'altra banda, el turisme col·labora en la promoció de la cultura.
 
La voluntat de l'ACT és aprofitar aquest any temàtic per difondre tot el patrimoni cultural català -el més i el menys conegut- i equilibrar i millorar els fluxos econòmics als diferents territoris de Catalunya. En aquest sentit, la cultura té una presència destacada en l'estand català a Fitur. Per exemple, la cabina sensorial de realitat virtual amb continguts immersius que s'hi pot trobar, està tematitzada amb imatges relacionades amb el patrimoni cultural català com ara castellers, monestirs, museus, diables, gegants, capgrossos i altres icones emblemàtiques d'arreu del territori. El vídeo s'acompanya de moviment, aire i canvis de temperatura, amb l'objectiu que els visitants experimentin la vivència de visitar la Catalunya més cultural de la forma més real possible.
 
Participants a l'estand de Catalunya
 
Fitur reuneix més de 9.600 empreses i entitats expositores de 165 països i rep la visita de prop de 136.000 professionals de la indústria turística internacional. Els visitants que s'acostin a l'estand català (Pavelló 7, 7B07-09) trobaran l'oferta de les nou marques turístiques (Costa Brava, Costa Barcelona, Barcelona, Costa Daurada, Terres de l'Ebre, Catalunya Central, Terres de Lleida, Val d'Aran i Pirineus) i de diferents empreses i entitats. Enguany, entre d'altres propostes, el circuit de Barcelona-Catalunya portarà un Red Bull de F1 perquè els visitants es puguin fotografiar amb ell, i la zona gastronòmica corre a càrrec de l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida que ofereix un menú degustació amb productes del territori. L'espai gastronòmic compta també amb la col·laboració de Cellers Torres, Cava Codorníu i Estrella Damm.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.