20.12.17

Lliurament de donacions de llet i oli al Banc dels Aliments a les Terres de l’Ebre

Aquest matí a Tortosa la directora territorial de Treball, Afers Socials i Família, Rosanna Fatsini; el director de l'Institut Joaquin Bau, Joan Serra i la presidenta de l'AMPA, Mar Lleixà, han lliurat 500 litres d'oli i llet al coordinador del Banc dels Aliments a les Terres de l'Ebre, Òscar Ologaray.

 

El portaveu del Banc dels Aliments, Òscar Ologaray, ha agraït les donacions tot remarcant que "aquest és el model que nosaltres sempre reivindiquem, la col•laboració continuada, entre institucions, entitats, empreses i el Banc dels Aliments: perquè només junts podem lluitar contra la fam i la pobresa".

 

En aquest sentit, la directora territorial de Treball, Afers Socials i Famílies, Rosanna Fatsini, ha destacat la col·laboració continuada que mantenen institucions i entitats socials per ajudar la ciutadania ebrenca. Així Fatsini ha destacat que "és necessari seguir apostant en polítiques socials, com estem fent, cal seguir implementant la renda garantida de ciutadania i hem de poder-ho fer sense pals a les rodes ni impediments"

 

Durant l'acte que ha tingut lloc al supermercat Esclat de Tortosa, Ologaray també ha volgut posar de manifest que "aquests dies tots fem sopars d'empresa, sopars familiars, sopars amb els amics, però hem de pensar que hi ha un sector de la població que sense la nostra ajuda no podrà ni sopar".

 

Des del Banc dels Aliments han explicat que hi ha famílies que tot i tenir treball han de recórrer a les seves ajudes. També expliquen que tot i que la funció principal del Banc dels Aliments és lluitar contra el malbaratament alimentari i posar el plat a taula dels que més ho necessiten, aposten per dignificar les situacions de pobresa, recordant "que les més de 2.000 famílies de les Terres de l'Ebre que estan en una situació de necessitat són persones, amb noms i cognoms, veïns nostres, que no estan en esta situació per voluntat pròpia i que necessiten la nostra ajuda". En aquest sentit, ha destacat que "cal oferir-los una alimentació i un habitatge digne, fomentar que aquesta gent que està en una situació de pobresa, pugui fer activitats, pugui comprar una joguina per als nens a Nadal o d'altres. I, només els serà fàcil fer-ho, tenint l'habitatge i l'alimentació coberta", ha conclòs Ologaray.

 

Des de l'Institut Joaquin Bau, el seu director i la presidenta de l'AMPA han explicat que el centre aposta per educar l'alumnat en la solidaritat i que per això donen suport al Banc dels Aliments en les seves iniciatives i campanyes.

 

Aquests 500 litres ajudaran a pal•liar la fam al nostre territori durant aquests dies de Nadal, amb tot aquest tipus d'ajuts hauran de continuar tot l'any, mentre no s'aconsegueixi eradicar aquesta xacra social.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.