12.12.17

La sisena edició de la Fira de Nadal de Tivissa supera expectatives i consolida l’èxit de visitants i expositors


El nucli antic de Tivissa ha acollit els dies 8 i 9 d'aquest mes de desembre la sisena edició de la Fira de Nadal, organitzada per l'Ajuntament de Tivissa i la Comissió de la Fira de Nadal, amb la col·laboració d'entitats i voluntariat local, empreses i establiments comercials locals i de fora del municipi. En aquesta edició, l'encarregat d'inaugurar la fira ha estat el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, que ha destacat la Fira de Nadal de Tivissa com un element dinamitzador de l'economia local i, alhora, una iniciativa que recupera tradicions nadalenques molt arrelades. A més, president de la Diputació ha visitat les instal·lacions on es celebra el Pessebre Vivent de Tivissa, que aquest any celebra el seu 25è aniversari, i ha lloat la iniciativa dels seus impulsors, la Fundació Esforç.

També durant l'acte institucional d'inauguració de la Fira de Nadal de Tivissa, l'alcalde Jordi Jardí ha agraït el treball "incansable" de la comissió organitzadora de la fira i "l'èxit de participació tant de públic com d'expositors", que en aquesta edició han superat el nombre de 80. A l'hora de valorar aquesta edició de la Fira, Jordi Jardí ha dit que "en aquesta sisena edició s'han superat totes les expectatives i ja som la fira Nadal de referència al sud de Catalunya". En aquest sentit, l'alcalde de Tivissa ha recordat que "és una fira nascuda del voluntariat i la participació ciutadana" i ha mostrat la seva "felicitació" a la comissió organitzadora i al teixit comercial tivissà.

Per la serva part, la regidora de serveis a les persones, Montse Pagès, ha fet una valoració "molt positiva" d'aquesta sisena edició de la Fira de Nadal de Tivissa, i ha reiterat que durant els dos dies de la mostra "els carrers i les places del nucli antic de la vila de Tivissa han estat plens de gom a gom, amb milers de persones". Pagès ha destacat "l' esforç i dedicació de tot un grup de gent voluntària i dels membres de la comissió de la fira, sense deixar de banda a tots els treballadors de l'ajuntament, tant de la brigada com de neteja i oficines, que, durant els dies de la fira, han posat tot i més de la seva part". "Podem dir que la Fira de Nadal de Tivissa és tot un referent a la nostra comarca i des de l'ajuntament i la comissió organitzadora, volem donar les gràcies a tots els que aquests dos dies intensos, ens han visitat i els instem a que les properes edicions ens tornin a acompanyar", ha dit Montse Pagès.

Durant els dies de la Fira de Nadal de Tivissa, els carrers, carrerons i places del nucli antic de Tivissa s'han omplert d'expositors amb una gran varietat de productes locals, gastronomia, artesania, comerç i altres activitats com degustacions de vi, exposicions, animacions, tallers, demostracions d'oficis artesanals, tomb amb cavalls, corralets d'animals, atraccions per als més petits i altres actuacions per amenitzar la fira. A més s'han desenvolupat diverses activitats com el tradicional Caga Tió, mostres de globoflèxia i dansa oriental, la presència de l'emissari reial, xocolatada i paella popular, ballada de la jota de Tivissa i demostracions de fer bunyols o de com ferrar un cavall. Entre les actuacions, la Fira ha inclòs a la seva programació d'aquesta edició la presència la xaranga Xim Xim Mig Grau pels carrers del nucli antic amb l'espectacle Christmas Music; l'espectacle itinerant 'Lo tronc de Nadal'; malabars i acrobàcies itinerants; l'actuació de la Marieta Voltereta amb el seu espectacle 'Bombolles de sabó'; i un especial cercafira a càrrec de la Banda de Musica de Benissalet i l'Àula de Música Municipal de Tivissa, que també oferirà el ja tradicional concert de Nadal. Una renovada exposició de maquetes de fusta ubicada a Ca Valentí, i, a diversos indrets del nucli antic, diferents tallers com una demostració de producció d'estella i de destil·lació amb l'alambic, l'elaboració de figuretes de fusta, o la realització de dibuixos amb arena, han completat la programació d'aquesta sisena edició de la Fira de Nadal tivissana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.