14.12.17

Esquerra s’erigeix com la garantia per defensar el model d’escola catalana i els seus professionals

Els exconsellers d'Educació Josep Bargalló, Marta Cid i Ernest Margall han participat aquest matí en l'acte central de campanya organitzat per les JERC de l'Ebre a la URV de Tortosa. Abans, però, acompanyats dels candidats ebrencs al Parlament i de diferents persones de l'àmbit educatiu, han reivindicat amb una pancarta la defensa de l'escola catalana.

 
Josep Bargalló ha afirmat que 'l'escola és un bé comú que s'estructura com un servei públic, a més de ser garantia de cohesió social i d'inclusió personal, és un model d'èxit gràcies al seu professorat'. Bargalló ha criticat 'l'atac mediàtic i judicial' que rep l'escola i els professors de part del bloc del 155: 'Esquerra Republicana ens erigim com la garantia del seu treball. Estem i estarem al seu costat perquè allò que pot destruir l'escola és un professor atemorit, que és el que volen els del 155. Tant pel bé dels alumnes com de les famílies, el professorat ha de ser crític i professional com és, i això només es podrà tirar endavant amb la garantia d'un Govern que estigui al seu costat'.
 
Marta Cid ha destacat la importància del Pacte Nacional per l'Educació que van impulsar. 'Es basava en la necessitat de la cohesió al voltant d'allò que vertebra sociològicament el nostre país. En canvi, ara estem veient un intent constant d'entrar dins l'escola per crear divisió i confrontació', ha afirmat. Cid, en clara referència als atacs rebuts per l'Estat espanyol, s'ha preguntat 'com podem fer una escola inclusiva, comunicativa i participativa de famílies, barris i entorns, si no se'ls vol deixar parlar d'allò que passa al carrer?'. La solució, segons ella, és 'tenir confiança amb els professionals, que són els qui generen diàleg i fan créixer l'escola a partir de la realitat en què convivim, i Esquerra volem garantir que això sigui d'aquesta manera'.
 
Ernest Maragall ha advertit que 'sense mestres lliures i respectats no hi ha escola lliure, i sense escola lliure no hi ha país'. Segons Maragall, 'el debat sobre l'educació és el mateix debat de fons que tenim plantejat a nivell general, i  alguns ens volen retornar al model educatiu d'abans dels vuitanta i situar el país a l'any 1975'.
 
Els tres exconsellers han defensat l'èxit de la immersió lingüística. Maragall ha recordat que  'Ciutadans va néixer contra l'escola catalana i contra el model d'immersió lingüística i, com que  no se n'han sortit, hi tornen amb un armament molt més pesat, amb tot un Estat al darrere i els partits que donen suport al 155. Això és el que també està en joc aquestes eleccions; que aquesta estratègia d'atac tingui èxit'. Una estratègia que, segons l'exconseller, 'no només és antidemocràtica sinó que va contra l'interès general dels ciutadans, també d'aquells a qui diuen defensar'.
 
Lluís Salvadó ha lloat la feina dels exconsellers i ha fet memòria que justament la construcció del campus universitari a les Terres de l'Ebre va ser obra dels governs catalanistes i d'esquerres dels que en formaven part. El candidat ebrenc ha manifestat que  'la perspectiva més eficient i més competent per construir una societat amb menys desigualtats és l'escola. És el millor instrument per donar als joves la millor oportunitat per accedir al mercat laboral i aconseguir una societat més igualitària'.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.