12.12.17

Esquerra Republicana demana respondre en vots a les urnes els cops de porra rebuts l’1 d’octubre

Més de 1.200 persones es van aplegar al Pavelló Firal de la Ràpita per escoltar els candidats d'Esquerra Republicana – Catalunya Sí en l'acte central de la campanya a les Terres de l'Ebre L'alcalde rapitenc Josep Caparrós va obrir l'acte afirmant que aquell era 'el pavelló de la democràcia on malgrat les porrades rebudes l'1 d'octubre vam fer sentir la nostra veu'. Tot seguit va intervenir la candidata ebrenca Irene Fornós que va interpel·lar els votants a decidir quin futur volen per a les Terres de l'Ebre; i després, el cap de llista per Tarragona, Òscar Peris, que va demanar 'fer retronar les urnes perquè se senti des de Madrid, Estremera i Soto del Real'.
 
El següent en parlar va ser el Conseller Raül Romeva recordant en l'inici del seu discurs als presos polítics: 'ens vam conjurar a fer allò que en democràcia és imparable: sortir a guanyar, perquè si d'alguna cosa depenen aquestes persones, és de què nosaltres guanyem aquestes eleccions'.  Romeva va insistir en què 'no podem dubtar perquè els del 155 no dubten gens a destruir la cohesió, la llibertat i els drets fonamentals d'aquest país'. El Conseller va lloar Oriol Junqueras: 'ell representa com ningú el que volem fer col·lectivament, va abraçar gent d'orígens i tradicions molt diverses i va dir que era l'hora de sumar per construir un projecte de país i de societat que no vagi contra ningú, i per això fa por a l'Estat, perquè ell és la garantia de la transversalitat'.

Romeva va donar pas a un emocionat Lluís Salvadó. El candidat rapitenc va criticar que 'Ciudadanos per arribar a les Terres de l'Ebre necessiten un GPS perquè no saben on som, no tenen cap regidor, ni cap presència de l'Ebre destacada a les seves llistes'. Salvadó va alertar que 'el 21 de desembre ens ho juguem tot; la República, l'escola catalana, la policia, els mitjans de comunicació i les polítiques socials. També ens juguem el futur de les Terres de l'Ebre perquè els del 155 són els del Càstor, els dels peatges per rescatar les autopistes radials de Madrid, els que han suspès l'impost nuclear i els del transvasament'.  Una prova d'això segons ell és que 'en només dos mesos d'aplicació del 155 ja han desmuntat la Delegació del Govern de les Terres de l'Ebre'.
 
L'acte el va cloure el diputat Gabriel Rufián que va  començar fent una referència a l'1 d'octubre: 'la pàtria que es va guanyar en aquest pavelló i es va proclamar el 27 d'octubre es defensa el 21 de desembre. Aquí us van apallissar a cops de porra i ho heu que recordar el 21 perquè els hem d'apallissar a vots'. Rufián va afirmar que 'som l'única amenaça al règim del 78, a un status quo indigne i indecent, i qui us digui que si marxa Rajoy això canviarà, menteix'. El diputat va deixar clar que 'l'amenaça per a Espanya són el club dels carcellers, perquè allò que odia Espanya no és el llaç al costat del nostre cor, sinó el groc dels noms dels corruptes que apareixen als papers de Bárcenas'.
 
Rufián va respondre l'oferta de tripatit amb el PSOE plantejada per Xavier Domènech que  'Esquerra no pacta amb carcellers ni amb espoliadors', i va finalitzar l'acte fent una crida 'a guanyar les eleccions als carcellers del 155 i al front nacional taronja'.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.