21.11.17

Salvadó: ‘Només hi ha dues alternatives: o construir les Terres de l’Ebre amb un compromís ferm o deixar que el PP del 155 ens condemni amb castors i plans hidrològics’

Aquest matí, Esquerra Republicana – Catalunya Sí ha presentat els integrants ebrencs de la candidatura republicana a les eleccions del Parlament de Catalunya del 21 de desembre. El primer candidat per l'Ebre i tercer per la demarcació de Tarragona, Lluís Salvadó, ha afirmat que 'el principal objectiu és recuperar les nostres institucions i aconseguir la llibertat del Govern i de la gent perseguida judicialment per la seva participació en l'1 d'octubre'.
 
Segons Salvadó, aquesta 'serà una campanya en la qual ens ho juguem tot, i només tenim dues alternatives: o seguir construint aquest territori amb un compromís ferm amb les Terres de l'Ebre des de les institucions pròpies o que continuï governant el PP del 155 condemnant-nos a ser un territori colonial, amb castors, plans hidrològics, peatges i abandonament'.
 
És per això que Esquerra ha escollit fer la presentació de la candidatura al costat de l'edifici de la Delegació del Govern de la Generalitat a les Terres de l'Ebre: 'ser avui aquí és una reivindicació d'unes institucions que estan segrestades per l' article 155; aquest és l'espai que simbolitza la voluntat de ser de les Terres de l'Ebre, de ser institucionalment i de considerar les nostres terres com un subjecte i actor polític de primer nivell', ha dit Salvadó.
 
El candidat republicà ha destacat que la llista ha incorporat 'aire fresc' amb gent provinent de la societat civil 'que representen expressions diferents del compromís de la societat civil en la construcció del nostre país i d'una societat molt més justa'. Aquest és el cas de la independent Irene Fornós, que ocupa el quart lloc de la llista i que té una llarga trajectòria amb l'ANC i les plataformes de defensa dels drets dels refugiats; i de Roger Heredia, impulsor del Banc d'ADN dels desapareguts de la Guerra Civil.
 
La candidatura també compta amb una gran presència d'alcaldes i regidors ebrencs d'una llarga trajectòria i experiència en la gestió del món local.
 
Els candidats ebrencs de la candidatura encapçalada per Oscar Peris i Noemí Llauradó són: (3) Lluís Salvadó, (4) Irene Fornós, (7) Alfons Montserrat, alcalde d'Alcanar; (11) Jordi Gaseni, alcalde de l'Ametlla i vicepresident de l'AMI; (12), Montserrat Perelló, regidora de Tivissa;  (15), Roger Heredia de la Torre de l'Espanyol; (16), Neus Sanromà, regidora d'Arnes; i com a suplents Maria Jesús Viña, regidora de Tortosa, i Damià Grau, alcalde de Campredó.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.