20.11.17

Presentació de les Actes de la II Jornada d’Arqueologia i Patrimoni de la Guerra Civil al front de l’Ebre i de la programació de la III JornadaEl 20 de novembre s'han presentat les actes de la II Jornada i el programa de la tercera edició gràcies a la col·laboració entre els Serveis Territorials de Cultura a les Terres de l'Ebre i el Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l'Ebre

Les actes de la II Jornada recullen els articles dels ponents que al novembre del 2015 van participar en la segona edició de les jornades, centrades en l'experiència de l'arqueologia i l'antropologia forense en l'obertura de fosses i que va comptar amb la participació d'experts com el Dr. Francisco Etxeberria (UPV), la Dra. Maria García Alonso (UNED) o la Dra. Assumpció Anguera (UAB), entre d'altres.

La tercera edició de les Jornades, que se celebrarà el dissabte 25 de novembre a la seu dels Serveis Territorials de Cultura, retornarà a l'arqueologia del conflicte de la mà de la Dra. Queralt Solé (UB) i a través de les experiències derivades de les intervencions arqueològiques al lloc de comandament de les Brigades Internacionals, la cota 287 de Corbera d'Ebre o el barranc dels Fornets de Xerta.


Programa de la III Jornada d'arqueologia i patrimoni de la Guerra Civil al front de l'Ebre


10.00 h Recepció dels participants

10:15 h Presentació de la Jornada

 

Ponència marc

10.30 h L'arqueologia en l'estudi de la Guerra Civil. Dra. Queralt Solé (UB).


11.30 h PAUSA CAFÈ


Intervencions arqueològiques a les Terres de l'Ebre I

12.00 h  Intervenció a les trinxeres de la Cota 287 (Corbera d'Ebre). Jordi Ramos i Laia Gallego (Àtics SL)

13.00 h Intervenció arqueològica a un refugi de comandament de les Brigades Internacionals durant la Batalla de l'Ebre. Resultats de les excavacions realitzades a Molí de Farriol (Corbera d'Ebre). Mireia Romero


14.00 h DINAR


Intervencions arqueològiques a les Terres de l'Ebre II

16.30 h Intervenció al complex de trinxeres del Barranc dels Fornets (Xerta, Baix Ebre). Dr. Jordi Diloli i Jordi Vila (Gresepia, URV)

17.30 h L'arqueologia de la Guerra Civil com a mètode de participació ciutadana. José Albelda (Camins de la Memòria, Ajuntament de la Vilavella)


La gestió d'espais patrimonials

18.30 h El Pla director del Poble Vell de Corbera d'Ebre, una eina de gestió patrimonial. Joaquina Bobes (Artimetria SL)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.